Anasayfa , Haberler , Mustafa Türkel Türk-İş’ten istifa etti

Mustafa Türkel Türk-İş’ten istifa etti

ANKARA | 23 – 02 – 2010 | Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel Türk-İş Genel Sekreterliği görevinden istifa etti. Türkel istifa gerekçesini basın toplantısı ile daha sonra açıklayacak, ancak kararın Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen başkanlarının dün yaptığı toplantı sonrasında gelmesi dikkat çekti.

Genel Başkanları, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın Genel Merkezi’nde, TEKEL işçilerinin yürüttüğü mücadeleyi, gelinen süreci ve bundan sonra yapılacaklar için yol haritasını belirlemek üzere dün bir araya gelmişti.

Direnişlerinin 71. gününde bulunan işçiler ile Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel arasında tartışma yaşandı. Türkel, şubelerin katılımıyla konuya ilişkin kapalı salon toplantıları yapacaklarını söylemesi üzerine işçilerin, “Neden kapalı?” sorusuna “Basının kamuoyunun önünde bilgi verilemeyecek şeyler vardır. Bunları üyelerimizle baş başa konuşacağız. Kimse sözünden caymadı. Siz de sözünüzden caymayın” şekilde cevap vermişti.

Sonrasında Türkel, işçi tepkisinin devam etmesi ve yuhalama yaşanması üzerine “Ne yapacaksınız? Geleyim oraya öldürün beni. Biz bildiğimizi yaparız diyorsanız, ne haliniz varsa görün” demişti, işçilere sırtını dönerek Türk-İş binasına girmişti.

Türkel’e tepki gösteren işçilerin Türk-İş Genel Merkezi’ne girmek istemesi üzerine arbede yaşanmıştı.