Anasayfa , Avrupa , Suriye’de Yaşanan Alevi Katliamı Protesto Edildi !

Suriye’de Yaşanan Alevi Katliamı Protesto Edildi !

1939399_2299742649244_1926049799_nSTUTTGART | 17.02.2014 | Suriye’nin Hama eyaletinin Maan köyüne 9 Şubat Pazar günü El-Kaide bağlantılı çeteler tarafından yapılan katliamda hunharca katledilen 41 Alevi inancına mensup insanımız için Stuttgart Demokratik Güç Birliği bileşenlerinden (ATİF, AABF, ADHF, Y-D,Barış Meclisi ) olarak,yapılan alçakça katliamı kınamak,protesto etmek ve duyarlılık oluşturmak için miting ve yürüyüş kararı alınması üzerine ;15.02 2014 tarihinde Stadtmittede miting ve ardından yürüyüş yapıldı.
  Yağan yağmura rağmen,etkinliğe 700’ü aşkın kitlenin katılımı gözlemlendi. Miting ve yürüyüşü organize eden kurumların dışında,Didif,Agif ve Kızıl Bayrak okur ve taraftarlarıda etkinliğe katılarak desteklediler. Miting alanında AABF tarafından çıkarılan Almanca bildiri ses düzeni sağlanmış araçtan okundu. Alanda atılan (Schloss mit dem massaker in Syrien ! Alle bezatsen raus aus Syrien ! Gün Gelecek Devran Dönecek Katiller Halka Hesap Verecek ! Susma Haykır Halklar Kardeştir ! Yaşasın Halkların Kardeşliği ! Faşizme Karşı Omuz Omuza vb.vb.) coşkulu sloganların ardından kortejler oluşturularak T.C’nin Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçildi.
  Miting ve yürüyüş esnasında ATİK’in bu doğrultuda çıkarmış olduğu bildirinin dağıtıldığı gözlemlendi. Yürüyüş güzergahı boyunca sloganlar sürekli haykırılarak ve ara- arada Almanca ajitasyonda yapıldı. Konsolosluğun önüne gelindiğinde, El-Nusra gibi çetelere örtülü bir tarzda silah-mühimmat ve insan sevkiyatı yapan T.C kitle tarafından daha gür bir sesle atılan sloganlarla protesto edildi. Konsolosluğun önünde ATİK bildirisi okunarak mücadele kararlılığı dile getirildi. Okunan bildirinin ardından, Konsolosluğun kapısına Siyah Çelenk sloganlar eşliğinde bırakıldı. Çelengin bırakılnasından sonra etkinlik bitirildi.
   Yapılan yürüyüşün hemen ardından önceden planlandığı şekliyle ; Tohum Kültür Derneği’nde Yol Tv ile, İŞTE MEYDAN isimli bir program yapıldı. Yapılan programa AABF BW Başkanı,bağlı dernek yöneticileri, YD gazetesi temsilcisi,ATİF temsilcisi ve üyeleri, Alevi kurum üyeleri ve bölgede uzun zamandan beri emekten yana sanatsal faaliyetini sürdüren Onur Olgun’da türküleriyle programa ayrı bir renk kattı. Yapıkan programda genel olarak ; Orta-Doğu’daki gelişmeler,Suriye’de yaşananlar ,Gezi’den günümüze işleyen süreç ,ABD emperyalizmi ve T.C’nin niyeti ve hamleleri ve kısmende Avrupa’daki yaşanılan sorunlara değinildi. Ayrıca Cami-Cemevi ve Alevi asimilasyonunada değinildi. Program yaklaşık 3 saat sürdü. Ve esas itibariyle olumlu geçti. Varolan dostlukların gelişmesi,pekişmesi ve yeni dostlukların oluşması açısından iyi bir zemin oluştuğu gözlemlendi. Programın ardından bir sonraki hedefinde; bölgede faaliyet yürüten Gençlik kurumlarıyla ortak bir program yapılması yönünde(tarihi sonradan netleştirilmek üzere)karar alındı. Yapılan Tv programı Salı yada Çarşamba(18-19 Şubat ) günü akşamı yayınlanacağı belirtildi.
1959299_2299742289235_12690681_n
ATIK Haber Merkezi