Home , Avrupa , İz belgeseli Rotterdam’da gösterime sunuldu

İz belgeseli Rotterdam’da gösterime sunuldu

HOLANDA|07.11.2017|Amed hapishanesini konu alan İz belgeseli 5 kasım tarihinde Hollanda’nın Rotterdam şehrinde izleyicilerle buluştu.

Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde ATİK tarafından gösterime sunulan İz belgeseli Hollanda’da da Arnhem ve Den Haag şehirlerinden sonra Rotterdam Lantaren Venster sinemasında kitlelerle buluştu. Belgesel gösteriminden önce HTİF yönetim kurulu üyesi tarafından ATİK’in açılış konusmaşı okundu.

Yapılan konuşmada, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Amed direnişçilerinden olan Serdar Can ve İz belgeseline önemli katkıları olan Zeynep Akkuş saygı ile anıldı. Yine izleyiciler arasında bulunan Amed zindan direnişçilerinden bir konuğun katılım sağlaması HTİF için ayrı bir mutluluk ve gurur verici olduğu vurgulandı. Son olarak belgeselin Hollanda’da sunulmasında teknik açıdan emeği olan YDG faaliyetçisine teşekkür edildi. İzleyicilere ara ara duygusal anlar yaşatan belgesel dikkatlice izlenildi. Belgeselin bitiminde konuklar sinemanın kafeterya bölümünde duydukları ve gördüklerinin etkisiyle belgeseli değerlendirdiler. Genel olarak çok etkili ve başarılı bulunan belgeselde canlı tanıkların yer almasının çok önemli olduğu vurgulandı.

İz belgeseli Hollanda’da son olarak 12 Kasım tarihinde Amsterdam şehrinde gösterime sunulacak.