Home , Avrupa , Aralık ve T. Kürdistanı’nda Yaşanan Katliamlara Öfke Seli

Aralık ve T. Kürdistanı’nda Yaşanan Katliamlara Öfke Seli

ffm_aralik15FRANKFURT |19-12-2015| Frankfurt Demokratik Güçbirliği bileşenleri tarafından düzenlenen miting ve yürüyüşte Aralık ayında yaşanan katliamlar lanetlenirken, TC devletinin Cizre, Amed, Silvan, Nüsaybin ve Derik başta olmak üzere T. Kürdistanı’nda ki katliamlarına karşı öfke vardı.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde Maraş, 19 Aralık Hapishaneler ve Roboski’de yapılan katliamlara yönelik ABDEM ve Almanya Demokratik Güçbirliği Platformu’nun ortak açıklaması okundu. Yapılan açıklamada Faşizme Geçit vermeyeceği belirtilirken, direnişe sahip çıkılacağı, dün Ermeni, Dersim soykırımları ile Maraş-19 Aralık ve Roboski ne ise, bugünde Cizre, Silvan, Sur ve Nüsaybin’in de katliam ve soykırım politikaları ile karşı karşıya kaldığını ve direnişind evam  ettği belirtildi. Yapılan ortak açıklamada tüm devrimci-demokratik ve yurtsever halkın direnişe sahip çıkmaya çağrıldı.

Frankfurt Ana istasyonu önünde başlayan yürüyüş, Alte Oper meydanında son buldu. burada bir çok kurum adına açıklamalar okundu. Yeni Kadın adına yapılan almanca açıklamada, direnişte yer alınan kadın direnişlere selam yollandı. Güzargah boyunca coşkulu sloganlar atılıdı. bir çok dileden atılan sloganlarla halkın gösterdiği direniş selamlanırken, faşime karşı omuz omuza ve yaşasın enternasyonal dayanışma sloganları öne çıktı.

ffm_aralik15_2