Anasayfa , Avrupa , Yunanistan Adalet Bakanlığında Turgut Kaya’ya Özgürlük

Yunanistan Adalet Bakanlığında Turgut Kaya’ya Özgürlük

Haber Merkezi |25.07.2018|Türkiyeli devrimci Turgut Kaya 55 gündür sürdürdüğü açlık grevine ara verdiğini açıkladı. Dün açlık grevinin 55. Gününde Turgut Kaya’ya Özgürlük kampanyası kapsamında yürütülen çalışmaların sonucunda Syriza hükümeti tarafından verilen taahhütlerin neticesinde açlık grevi eylemine ara verdi.

Turgut Kaya Özgürlüğüne Kavuşana Kadar Alanlardayız. 

Türkiyeli devrimci Turgut Kaya 30 Mayıs ‘ta görülen duruşmasında faşist T.C ‘ye iade kararına karşı 31 Mayıs ‘tan itibaren açlık grevindeydi. Yunanistan başta olmak üzere bir çok ülke de dayanışma eylemleri ve kampanyalar organize edilerek Kaya’nın derhal serbest bırakılması kapsamında çalışmalar yürütülüyor.

Yunanistan Polisinin Engelleme Çabasına karşın Adalet Bakanlığında Turgut Kaya’ya Özgürlük Talebi

Bugün  gerçekleşen eylemlerde Syntagma meydanında bir araya gelen aktivistler stant açarak imza kampanyası kapsamında imza toplayıp bildirilerin dağıtımıyla Turgut Kaya için kamuoyu oluşturmaya devam ediliyor. Yine Sabah saatlerinde Partizan aktivistleri Yunanistan adalet bakanlığı önünde Turgut Kaya’nın derhal serbest bırakılması için eylem düzenledi. Yapılan eyleme Yunanistan polisinin engelleme çabalarına rağmen eylem gerçekleştirildi. Adalet bakanlığı yolundan itibaren Polis ekipleri tarafından sorgulanan aktivistleri bakanlık girişinde de polisler karşıladı. Engelleme çabalarına rağmen yürüyüş gerçekleştiren aktivistler Bakanlık binası önünde Turgut Kaya’ya ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada Turgut Kaya özgürlüğüne kavuşana kadar alanlarda mücadelenin devam edeceğine vurgu yapıldı.

Konuşma sonrası sloganlarla Turgut Kaya için özgürlük talebi haykırıldı. Partizan tarafından yapılan çağrıda bu akşam 18:30’da son gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapılacağı bildirildi.