Anasayfa , Haberler , Sur halkından Diyarbakır’a giden Erdoğan’a: Ne yüzle geliyorsun!

Sur halkından Diyarbakır’a giden Erdoğan’a: Ne yüzle geliyorsun!

Binali Yıldırım’dan Diyarbakır’da büyük gaf !

Yeni Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’daki konuşmasında Erdoğan’a seslenirken, “Saygıdeğer Başbakanım” ifadesini kullandı. O anlar kameraya yansıdı.

Tayip Erdoğan ve atadığı Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’a gidişine Surlu yurttaşlar tepki gösterdi. Sur halkı, kentlerinin yakılıp yıkılmasının emrini veren Erdoğan’ın ne yüzle geldiğini sordu .

diyarbakır-tayyip

Tayyip Erdoğan ve atadığı Başbakan Binali Yıldırım’ın polis ordusu eşliğinde Diyarbakır’a  gidişine Sur’da yaşayan yurttaşlar tepki gösterdi. Surlu yurttaşlar, Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişinin kendileri için hiçbir anlam ifade etmediğini dile getirdi.

DİHA’nın haberine göre, yurttaşlardan Kadri Mecat, Erdoğan şehirlerine neden geldiğini bilmediğini ama her gelişinde İslam kardeşliğinden bahsedip gittiğini ve konuşmalarına itibar etmediklerini dile getirdi. Her zaman kardeşlik dediklerini belirten Mecat şunları söyledi:

“Kardeşsek neden toprağımı şehrimi bombalıyorsun. Amed’in kutsal bir yer olduğunu söylüyorlar ancak Amed’de ne camii ne de kilise bıraktılar. Erdoğan gelecek diye bütün yolları kapatıyorlar. Demek ki sıkıntı var ve çözülmediğini ve yakıp, yıkmakla da çözemezler.”

Gelmesinin hiç bir anlamı yok 

Erdoğan’ın gelip gitmesi kendisi için bir anlamı taşımadığını belirten Abdullah İnanç da, Erdoğan’ın bugüne kadar Kürt halkı için hiçbir şey yapmadığını, Diyarbakır’a  her geldiğinde söz verip, sözlerini yerine getirmediğini söyledi. İnanç, “Bir sözün hükmü yoksa istedikleri kadar gelip konuşsunlar, konuşmaları bizim için hiç bir geçerliliği yok” diye konuştu.

Ne yüzle geliyor

Erdoğan’ın ne yüzle geldiğini, bu halktan utanmıyor mu diye tepki gösteren Abdullah Dağtekin ise, Sur’daki kuşatma ve yasaktan dolayı 6 aydır evini göremediğini vurguladı. Dağtekin, Erdoğan’ın “ziyaretine” ilişkin şunları söyledi:

“Amed’e her gelişinde elinde Kur’an’ı alıp din üzerine konuşmalarına inanmıyoruz. Erdoğan Amed’e gelmemesi bizim için daha iyi. Kan dökülmesine karşı olmamıza rağmen, topraklarımızda ısrarla savaş yürütülüyor.”

Sendika.Org