Home , Avrupa , ATİF Eski Başkanı Nihat Bakış’tan Dayanışma Mesajı

ATİF Eski Başkanı Nihat Bakış’tan Dayanışma Mesajı

atiflogoALMANYA | 20-04-2015 | Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu eski Başkanlarından Nihat Bakış sitemize yolladığı bir mesajla ATİK’e yönelik saldırıları kınadı. Bakış’ın gönderdiği kısa mesaj ise şöyle;

Yoldaslar,

Almanya, İsvicre ve Fransa emperyalist devletleri tarafından ATİK‘e yönelik saldırıları şiddetle kınıyor, yanınızda oldugumu bilmenizi istiyorum. Bilinmelidir ki, eğer emperyalistler saldırıyorsa mutlaka onların aleyhine ve mazlumların lehine birşeyler yapıyor olmanızdandır.

Kahrolsun Emperyalizm!

Yaşasın ATİK!

Nihat Bakış

ATİF Eski Başkanı

 

Nihat Bakış Kimdir?

1973 yılında Almanya’da bulunduğu sırada işçi ve emekçiler içerisnde aktif mücadele yürüten Nihat Bakış, halkin huzurunu bozma, Türkiyeli İşçiler arasında komünizm propogandası yapma ve dernek faaliyetlrerinden dolayı dönemin Alman Yabancılar polisi tarafindan sınırdışı edilddi ve pasaportuna el konuldu.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu’nun 26 Şubat 1976 yılı kuruluş kongresinde yer alan ve kurucuları arasında yer alan Nihat Bakış, 1981 yılına kadar Federasyon Yönetim kurulunda çeşitli görevlerde yer aldı. 1981 yılında ATİF Başkanlığına seçilen Bakış, 1983 yılında Türkiye’de bulunduğu sırada faşist cunta tarafından tutuklandı ve Mart 1985 yılına kadar Metris cezaevinde yattı.

O yıllarda Metris’te yapılan tüm direnişlere katılan Nihat Bakış, açlık grevlerinde ön sıralarda yeraldı.