Anasayfa , Avrupa , Stuttgart'ta Yeni Yılın İlk Eylemi

Stuttgart'ta Yeni Yılın İlk Eylemi

stuttgarteylemSTUTTGART | 02 – 01- 2009 | Stuttgart´ta yenıyılın ilk eylemi Stuttgart-Stammheim Cezaevi önünde yapıldı. Stuttgart’ta çeşitli türkiyeli ve alman grupların oluşturduğu 129 a/b yasalarına karşı dayanışma komitesinin yaptığı çağrı ile yılbaşı aksamı saat 8 civarlarında Cezaevi önünde yaklaşık 60 kişi toplandı. Cezaevi önünde komite adına kısa bir konuşma yapıldıktan sonra kitle cezaevi çevresinde yürüşe geçti cezaevi içine doğru atılan maytap ve havaifişekler oldukça renkli görüntüler yarattı.

Kitle yürüyüş boyunca almanca ve türkçe devrimci tutsaklara yönelik sloganlar ile yürüdü. Mahkumların kitleyi en iyi görebilecegi bir kesimde yoğun olarak slogan ve havaifisekler, maytaplar atıldı. Mahkumlar tarafından alkış ve demirparmaklıklara vurularak yanıtlandı. Oldukça canlı geçen eylemin sonlarına doğru,izinsiz olduğundan kaynaklı, polisin müdahalesiyle karşı karşıya kalındı.

Polisle kitle arasında kısa süreli itişmeler yaşandı. Bunun ardından kitle üzerine köpeklerle saldıran polisle kitle arasında kovalamacalar başladı ve yürüyüş bitirildi. Yürüyüş sırasında yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.