Home , Avrupa , İnnsbruck’da Ermeni Soykırım Anması Gerçekleştirildi

İnnsbruck’da Ermeni Soykırım Anması Gerçekleştirildi

İNNSBRUCK| 25.04.2024| Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde Ermeni Soykırım anıtı önümde ortak anma gerçekleştirildi. Saat 18:00’da katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla anma başlatıldı. ATİK adına yapılan konuşmada, tarihde gerçekleşen katliamı anlatırken, o tarihte tek tek şehirlerde öldürülen Ermeni, Süryani ve Ezidiler’e değinildi.Osmanlı İmparatorluğu’nun devamcısı olan faşist Türk devletini, soykırım inkarına son vermesi gerektiğini ve kendi tarihiyle yüzleşmesi gerektiğine değinildi. Yine bu katliamı onaylayan ve destekleyen, başta Alman emperyalistleri olmak üzere, yüzleşmesi gerektiğine değinildi.
Anmada bir konuşma da Ermeni Cemaati adıma Ermince yapıldı. Konuşmada tarihte yaşananlara değinirken, bunların tekrarlanmaması için insanlar duyarlı olmaya çağrıldı ve örgütlü mücadele ile Türk devletine geri adım attırabileceklerine değinildi.
Türk develinin Rojava’ya yönelik sürekli saldırı içinde olduğunui, özelde de Rojava’daki Ermenilerle dayanışmaya ve orada örgütlenen Nubar Ozanyan Ermeni Tugay’ının sahiplenilmesi çağırsı yapıldı.
AntiFa adına yapılan konuşmada emperyalistlerin Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiği, başta Kürtlere yönelik olmak üzere Filistin’e yönelik soykırıma giriştiği vurgulandı.
Emperyalistlerin her yıl savaşlarla binlerce insanı katlettiğini ve buna karşı mücadele edilmesi için çağrı yapıldı.
ATİK Komitesi ve AntiFa tarafında örgütlenen anma töreni çalına müziklerle sonlandırıldı.