Home , APP , KCDK-E Kongresi Almanya’da Yasaklandı

KCDK-E Kongresi Almanya’da Yasaklandı

KÖLN|10.07.2021|Alman devleti, 11 Temmuz pazar günü Köln’de yapılması planlanan KCDK-E kongresini yasakladı. Köln polisi dün geç saatte KCDK-E Eşbaşkanlarını telefonla arayarak yasağı bildirdi. Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Avrupa’nın en büyük Kürdistani kurumu olan KCDK-E, Almanya’nın Köln kentinde 11 Temmuz pazar günü gerçekleştireceği 4. Kongresi Köln polisi tarafından yasakladı.

Pazar günü gerçekleştirilecek olan kongre yasaklanma kararı özellikle cuma günü mesai saatinin bitiminden sonra KCDK-E eşbaşkanları aranarak alelacele telefonla bildirilmiştir. Aynı anda Alman polisi Focus gazetesi aracılığıyla KCDK-E kongresini yasakladıklarını duyurdu. Gerekçe olarak ise KCDK-E’nin Almanya’da yasaklı, PKK terör örgütünün devamı olduğu ve kongreye 200 PKK üst düzey yetkilisinin geleceği yalanıyla gerekçelendirdi. Oysa ki Belçika’da resmi olarak kurulan ve Avrupa yasalarına göre resmiyeti olan KCDK-E’nin Avrupa’nın her yerinde yasal olarak kongre gerçekleştirme hakkı bulunmaktadır.

Alman polisi son dakika aldığı bu tutumuyla KCDK-E kongresini yasaklamakla Avrupa’da yasal olarak çalışma yapan yüzlerce Kürdistani kurumu kriminalize etmiş ve bu derneklere üye yarım milyon insanı hedef alan bir tutum takınmıştır.

KCDK-E’nin yasaklanan kongresine başta Köln belediye başkanı olmak üzere, Avrupa’nın birçok ülkesinden milletvekili, önemli şahsiyet ve kurumlardan destek mesajları ve kutlama gelmiştir. Bir kısmı katılarak, bir kısmı görüntülü mesaj yollayarak kongreyi selamlamıştır.

Faşist Türk devletinin Almanya’daki bir uzantısı gibi hareket eden Alman hükümetinin bu tutumu Almanya yasalarına aykırı olduğu gibi, Belçika’da resmi olarak kurulmuş, kuruluş amacı ve tüzüğü demokratik, kültürel, sosyal ve toplumsal bir amacı olan KCDK-E’nin bu şekilde hedef alınmasını kabul etmiyoruz. KCDK-E olarak Alman hükümetinin aldığı bu karardan vazgeçmeye, bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz.”Dedi.