Home , Avrupa , Stuttgart’ta HBDH’nin 1. kuruluş yıldönümü kutlandı

Stuttgart’ta HBDH’nin 1. kuruluş yıldönümü kutlandı

Almanya’nın Stuttgart kentinde Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) 1. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe HDBH bileşenleri katıldı.

Saygı duruşu enternasyonal marş eşliğinde açılışı gerçekleştirilen etkinlikte yapılan açılış konuşmasında, “Mahir ile İbrahim’in, Deniz ile Mazlum’un, Anadolu ile Mezopotamya’nın, Fırat ile Asi’nin, Çoruh’un, Sakarya’nın, Agri ile Amanos’un, Zigana’nın, dağlar ile şehirlerin, fabrikalar ile köylerin işçiler ile köylülerin, kadınlar ile erkeklerin, Kürtlerin, Türklerin Laz, Ermeni, Çerkezlerin Sur’un, Cizre’nin, Silopi’nin, Nusaybin’in, Kobanê’nin, Qamişlo’nun, Şengal’in, Hatay’ın, Ankara’nın, Gezi’nin halklar ile devrimin, devrim ile hareketin, hareket ile zaferin buluşmasına hoş geldiniz! Biz, uzun görünen yolları kısaltmak için yola çıkanlarız. Biz karanlığı aydınlatmak için şehirlere, dağ başlarına ateşler yakanlarız. Gecenin sonunda ki günü gören, şafağa koşanlarız. Kör gecelerde nöbetlere yatanlar, umudu doğuracak olanlarız biz! Biz, kadınlar, erkekler, çocuklar, ezilenleriz! Biz, işçiler, köylüler, emekçileriz, biz halklarız, biz devrimiz, birleştik işte! Biz bu zulüm düzenini yıkacak Hareketiz! Biz Halkların Birleşik Devrim Hareketiyiz!” denildi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi selamlandı

Ardından HBDH’nin görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. HBDH adına yapılan konuşmada ise emekçi halklara, devrimci güçlere faşist diktatörlüğü yıkmak ve halkların özgürlüğünü sağlamak için birleşmek ve mücadeleyi yükseltmek çağrısı yapılarak uluslararası emperyalizmin Ortadoğu halklarına dayattığı katliam politikalarına karşı mücadele ve zafer kararlılığı vurgulanarak tüm devrim şehitlerinin mücadelesine bağlı kalma ve devrim mücadelesini zaferle taçlandırma sözü verilerek HBDH adına 1. yıl vesilesiyle yayımlanan açıklama kitle ile paylaşıldı.

Programın devamında ise 6 Mart 2017 tarihinde kurulan Kadınların Birleşik Devrim Hareketi’nin kuruluş açıklamasının görüntüsü izlendi, gösterim sırasında özellikle kadınlar tarafından sinevizyon devam ederken sloganlar ile eşlik edilerek zılgıtlar ile eşlik edilerek salonda coşku ile selamlandı.

Etkinlik birçok sanatçının Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği parçalar ve halaylarla sona erdi.