Anasayfa , Avrupa , Stuttgart’ta Fransa protesto edildi, 3 gözaltı

Stuttgart’ta Fransa protesto edildi, 3 gözaltı

079a5451-4STUTTGART | 21 – 06 – 2009 | Fransa’da Kürtlere yönelik tutuklama furyası Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen bir gösteri ile protesto edildi. Alman polisi eylem sonrası üç kişiyi ara sokaklarda gözaltına aldı.

Stuttgart Merkez Garı önünde toplanan Mezopotamya Kültür Derneği MKD üyeleri Almanca yazılı “Anti-demokratik tutuklamalara son” pankartı açarak yürüyüşe başladı. Yeni Demokratik Gençlik, ATIK üyelerinin katıldığı yürüyüşe Stuttgart’ta III. Kongresini toplayan AvEG-Kon delegeleri de kitlesel katılarak 10 Eylül Tutsaklarına özgürlük istedi.

Miting alanında MKD adına yapılan açıklamada Fransa devletinin yurtsever ailelere ve Kürt siyasetçilerine yönelik 5efedf09-3tutuklama terörü protesto edildi. Daha sonra söz alan AvEG-Kon temsilcisi ise 26 Haziran’da İstanbul’da görülecek 10 Eylül tutsaklarının davasına çağrı yaparken Avrupa’da göçmenlere, kurumlara ve son günlerde Fransa’da Kürtlere yönelik yaşanan anti-demokratik uygulamaları ve polis baskınlarını kınadı.

POLİS 3 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

Markplazt’da biten eylemde açılan Öcalan posterini bahane eden polis yürüyüş boyunca ve alanda kitleyi provoke etti. Polis eylem sonrasında ara sokaklarda dağılan kitleye saldırarak üç genci gözaltına aldı. Tekrar alanda toplanan kitle gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını aksi halde dağılmayacaklarını söylediler. Polis kimsenin gözaltına alınmayacağının garantisini vermesi üzerine kitle sessizce dağıldı.

Kaynak: ANF NEWS AGENCY