Home , Haberler , Umut Yayımcılık'tan 2 yeni kitap

Umut Yayımcılık'tan 2 yeni kitap

TÜRKİYE | 05 – 06 – 2011 | Umut Yayımcılık yeni kitaplarla okuyucuları ile buluşmaya devam ediyor.

Daha önce “Çıban”, “Sürgün”, “QOPO” ve “Dersim” kitaplarıyla okuyucularını bölgede yaşanmışlıklara doğru tarihi bir yolculuğa çıkaran Cafer Demir, bu defa işkenceyi ele alıyor. “Kan Lekesi” isimli çalışmasında örgütlü bir devrimci olan Çetin’in işkence karşısındaki direnişini anlatırken aynı zamanda işkencecilerin acizliğini ve ruh dünyasının çarpıklığını gözler önüne seriyor.

Yayınevimiz kurulduğu günden bu yana Ermeni halkının yaşadığı acılara yer vermeye özen göstermektedir. Yayınlarında Ermeni soykırımına sıkça değinen yayınevimiz bunların yanı sıra “Kafkasların Lenin’i Stepan Şahumyan”  ve „G.K Orjonokidze ve Ermenistan’da Sovyet İktidarının Kuruluşu” isimli çalışmaları da yayınlamıştır.  Yayınevimiz, Nazaret Vartanoğlu tarafından kaleme alınan “Ermeni Soykırımı ve Tarihin İnatçılığı“ isimli çalışmayı bu çabanın mütevazı bir örneği olarak okuyucularına sunuyor.

Vartanoğlu bu çalışmasında Ermeni Soykırımını; Ermenilerin uluslaşma süreci, Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı çerçevesinde Osmanlı’dan TC’ye Ermeni politikalarının güncelliği ekseninde ve elbette Ermeni direniş ve katliamlarını hatırlatarak okurlarına zengin bir tarihsel kaynak sunmaktadır. (Özgürgelecek.net)