Home , Avrupa , Stuttgart’da Kampanya Çalışmalarına Start Verildi

Stuttgart’da Kampanya Çalışmalarına Start Verildi

STUTTGART |16.11.2021|Dün konfederasyon ATİK in “Irkçılık bir düşünce değil suçtur” kampanyası Stuttgart şehrinde Tohum Kültür Derneği (TKD) tarafından açılan çadır ve bilgilendirme masasıyla start verildi. Şehrin merkezinde kurulan çadır ve masayla birlikte ses cihazından yapılan konuşmalar o alandan gelip geçen kitlenin ilgi odağı olunmasını sağladı.

Ayrıca YDG’li gençlerin bildiri dağıtımı ve kitle ile kurdukları diyalog dikkat çekiciydi.

Çalınan coşkulu marşlar İspanyolca şarkılar her ulustan kitlenin beğenisini toplarken, bilgilendirme masasına ilgiyi artırdı. TKD faaliyetçileri “farklı ulustan göçmen işçilerden çadıra gelerek uğradıkları ırkçı davranış ve saldırıları bizimle paylaşmaları yürütülen kampanyanın ne kadar doğru ve bir o kadar kitlelerde karşılık bulduğunu deneyimledik” yorumunu yaptı.

Çadır eylemini bitirirken “gelecek çadır eyleminde neleri öne çıkartacağımızı ve bugünün ışığında eksiklerimizi tamamlamak daha iyi bir çadır eylemi için şimdiden eksikleri gidermek oldğu” söylendi.

Gelecek eylem tarihi 26 Kasım Saat 15.00 ile 17.00 arası yine Stuttgart’da bilgilendirme çadırı ve miting gerçekleştirilecek.