Home , Haberler , HDP ve DBP’ye yönelik operasyonda 94 kişi tutuklandı

HDP ve DBP’ye yönelik operasyonda 94 kişi tutuklandı

7 Haziran sonrası HDP, DBP ve devrimci, demokrat kesime yönelik saldırılar devam ediyor. Devletin demokratik talep ve mücadele alanlarına yönelik saldırıları sonucu yüzlerce insan katledildi, binlercesi gözaltına alındı ve tutukladı.

Son olarak Beşiktaş’ta gerçekleşen saldırının ardından HDP ve DBP’ye yönelik siyasi soykırım operasyonu başlatıldı ve yüzlerce yöneticisi ile birlikte çalışanları gözaltına alındı. Onlarca gün süren gözaltılar ardından bugün birçok il ve ilçede tutuklamalar gerçekleşti.

İstanbul’da 10 kişi tutuklandı

İstanbul’da 24 gün gözaltında kalan HDP İstanbul İl Eş Başkanları Aysel Güzel ve Doğan Erbaş’ın da aralarında olduğu 10 HDP’li tutuklandı.

Beşiktaş’ta çevik kuvvet polisine yönelik bombalı eylemin ardından HDP’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan HDP il ve ilçe yöneticileri 24 günlük gözaltı süresinin ardından 10 HDP’li “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Urfa ve Maraş’ta 38 HDP’li tutuklandı.

Urfa’da HDP ve DBP’ye yönelik siyasi operasyon kapsamında yaklaşık 250 kişi gözaltına alınmış, 13’ü tutuklanmıştı. Dün ise 42 kişi adliyeye sevk edildi. 24 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 18 kişi ise “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi’ne yapılan siyasi soykırım operasyonu kapsamında Maraş’ın Elbistan ve Ekinözü ilçelerinde 5 gün önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 11 kişiden 7 kişi tutuklanarak Elbistan E tipi kapalı hapishanesine gönderildi.

Ömerli DBP Belediye Eş Başkanı Tekin ve 3 belediye çalışanı tutuklandı.

Mardin’in Ömerli ilçesinde gözaltında bulunan DBP Belediye Eş Başkanı Süleyman Tekin ve 3 belediye çalışanı ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Ömerli ilçesinin DBP’li Belediye Eş Başkanı Süleyman Tekin ve 3 belediye çalışanı ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 23 Haziran 2016 tarihinde Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırı ile ilgileri olduğu iddiasıyla tutuklanarak hapishaneye konuldu.

Çatak Belediye Eş Başkanı ve DBP yöneticileri tutuklandı

Van’ın Çatak ilçesinde DBP Çatak Belediye Eş Başkanı Celalettin Bartu ile birlikte 5 belediye yöneticisi tutuklandı. Dün Belediye Eş Başkanı Celalettin Bartu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişi evlerine düzenlenen eş zamanlı baskın ile gözaltına alındı. Bartu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi dün İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin bitmesinin ardından 5 kişi ‘Örgüte yardım ve yataklık etmek’ iddiasıyla Asliye Ceza Mahkemesine sevk edildi. Eş Başkan Bartu, Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Babur, Belediye Meclis Üyesi Atar Ertaş ve DBP yöneticileri Nihat Babur ile Vehbi Batur sabah saatlerine kadar süren mahkeme sonucunda aynı gerekçeyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı operasyon sonucunda gözaltına alınan 13 kişinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Urfa ve Maraş’ta 38 HDP’li tutuklandı.

Urfa’da HDP ve DBP’ye yönelik siyasi operasyon kapsamında yaklaşık 250 kişi gözaltına alınmış, 13’ü tutuklanmıştı. Dün ise 42 kişi adliyeye sevk edildi. 24 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 18 kişi ise “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi’ne yapılan siyasi soykırım operasyonu kapsamında Maraş’ın Elbistan ve Ekinözü ilçelerinde 5 gün önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 11 kişiden 7 kişi tutuklanarak Elbistan E tipi kapalı hapishanesine gönderildi. (Özgür Gelecek)