Anasayfa , Haberler , Berlin’deki LLL Yürüyüşüne Çağrı

Berlin’deki LLL Yürüyüşüne Çağrı

Berlin | 06.01.2021 |LLL yürüyüşü olarak bilinen Rosa Lüxemburg, Karl Liebneckt ve Lenin’i anma yürüyüşü her yıl olduğu gibi bu yılda tüm Covid 19-Pandemi kısıtlamalarına rağmen, Corona önlemlerine uyulacak șekilde gerçekleștirilecek.

Her sene Ocak ayının ikinci haftasında ,,LLL Demo” adı altında düzenlenen ve Almanya’nın bașkenti Berlin’de merkezi olarak gerçekleștirilen R. Luxemburg, K. Liebknecht ve Lenin’i anma yürüyüșünün Corona önlemleri nedeniyle olup olamayacağı tartıșılırken LLL Bündnis’in aldığı ortak karar ile yapılacağı kararlaștırıldı.

ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) ve bileșenleri Yeni Kadın, YDG, Berlin’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10 Ocak 2021 Pazar günü saat 10:00’da yapılacak LLL yürüyüșüne kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Covid 19-Pandemi süreci nedeniyle yașanan sıkıntılardan kaynaklı merkezi katılımda olușacak sorunlardan dolayı, yürüyüșe katılımın bu yıl bölgesel (Kuzey) düzeyde güçlü bir șekilde yapılacağı belirtildi. Almanya’nın diğer bölgelerinden Corona önlemlerine rağmen gelebilecek tüm kitlenin katılımının önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca bir çok alanda da Rosa Lüxemburg, Karl Liebneckt ve Lenin’i anma eylemlerinin yapılacağı belirtilerek, Berlin’de düzenlenen geleneksel anma yürüyüșüne gidemeyenlerin kendi alanlarında yapılacak eylemlere güçlü bir șekilde katılması çağrısı yapıldı.