Home , Avrupa , Strasbourg'ta Newroz Ateşi Yakıldı

Strasbourg'ta Newroz Ateşi Yakıldı

STRASBOURG | 22 – 03 – 2010 | Fransa’nın Strasbourg kentinde Newroz bayramı kutlandı. Aralarında ATİK-Strasbourg’un da bulunduğu çeşitli kurumların katıldığı, saat 19:00’da Place Broglie’de yapılan etkinlik,“Les amis du peuple kurde“ pankartı arkasında meşaleli yürüyüşle başladı. Son süreçte yaşanan saldırılara karşı öfkenin sloganlara yansıdığı yürüyüşte sık sık „Biji Newroz“, „Vive le Newroz“ sloganları atıldı.
Yürüyüşten sonra kitle sloganlarla tekrar aynı alana giriş yaptı. Burada bir basın açıklaması yapıldı ve son süreçte başta Kürt halkı olmak üzere ezilen halkların yaşadığı gelişmelerin geldiği boyuta değinildi. Yine son süreçte yaşanan gelişmelerden dolayı Kürt halkının daha dikkatli olması, aksi takdirde tekrar bir katliam yaşanmamasının kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Bu açıklamadan sonra Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) temsilcisi sözü aldı ve Kürtçe bir konuşma yaptı. BDP temsilcisinden sonra „Kürt dostu“ bir Fransız konuşma yaptı ve enternasyonal dayanışmanın önemine değindi.

Ayrıca TKP/ML YDK’nin „Newroz’un İsyan Ateşi Her Yeri Sarsın“ başlıklı bildirisi de taraftarlarınca yoğun bir şekilde dağıtıldı. Daha sonra etkinlik yakılan Newroz ateşi ve atılan havai fişeklerin ardından kitlenin sloganlar eşliğinde halaya başlamasıyla bitirildi.