Home , Avrupa , Gözaltına alınan genç karakolda ölü bildirildi

Gözaltına alınan genç karakolda ölü bildirildi

AMSTERDAM | 07 – 07 – 2011 | Hollanda’nın Beverwijk şehrinde polis tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki İhsan Gürz’ün karakolda öldüğü bildirildi. Yakınları ise ATİK taraftarlarının da katılım sağladı bir yürüyüş düzenleyerek, belediye başkanı ile görüşme gerçekleştirdi.

Döve döve götürdüler

Olaya ilişkin açıklama yapan baba Cengiz Gürz, 2 Temmuz günü kafeteryaya giden oğlunun, sahiplerinin polisi çağırması sonrasında gözaltına alınarak, karakola götürüldüğünü anlattı. Karakolda ise İhsan Gürz’ün öldüğü bildirildi. Baba Gürz, gözaltı sırasında 5 polis arabasının geldiğini, oğlunun dövülerek polis arabasına bindirildiğini, kamera görüntülerinin olduğunu söyledi.

„Polis arabaya bindirirken de arabanın içinde de dayak atıyor. Botlarıyla, dizleriyle başına vuruyorlar.“ diyen Gürz, polislerin faşizan tutumlarını gizlemek için çevredekilere olayı kimseye anlatmamaları için ikaz ettiğini söyledi.

Karakolda durumu kötüleşen İhsan’ın durumunun iyi olduğu doktor raporlarını geçse de, polis ikinci bir fenalaşma sonrası hasteneye yolunda öldüğünü söylüyor.

Hasteneye giderken ölmüştü

Baba Gürz, „Oğlum hastaneye götürüldüğünde çoktan ölmüştü. Hastanede ölmediği için kayıtlara ismi geçmemiş. Hastanede geldiğinde öldüğüne dair bana bilgi verdiler. Elmacık kemiği kırılmış, kafa tasında, dizlerinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri var. Kalbine de ayaklarıyla basmışlar bunu net gördüm, hepsinin fotoğraflarını da çektim. Ben de bir güvenlik görevlisi olarak bilgi sahibiyim. Polis hiç kimseyi  suçu ne olursa olsun darp ederek öldüremez“ şeklinde konuştu.

Bakanlığın denetimde sürdürülen araştırmanın en geç 5 hafta içerisinde sonuçlandırılacak.

Yürüyüş yapıldı

İhsan’ın cenazesi kaldırıldıktan sonra 4 Temmuz günü Beverwijk/Heemskerk Alevi Derneğinden, ATİK taraftarlarının da içinde olduğu kalabalık bir grup polis binasına  yürüyüş gerçekleştirdi. Öfkeli grup, olayın aynılanması için daha sonra Belediye Binasın yürüyerek, Belediye Başkanı ile görüştü.

Belediye Başkanı ise, olayın üzerine düştüğü, gelen raporlara göre suçluların cezalandırılması için elinden geleni yapacağını ve olayı aydınlatacağına dair sözler verdi.

Olayın üzerine düşmek ve takip etmek için ise bir komite oluşturuldu.