Anasayfa , ATİK , Strasbourg’da Miting Düzenleniyor

Strasbourg’da Miting Düzenleniyor

FRANSA| 15.01.2019 | PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecritin sona erdirilmesi amacıyla Türkiye ve T. Kürdistanı’nda ki cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine destek olmak amacıyla Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi tarafından Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde devam eden süresiz açlık grevi 30.cu günü geride bıraktı. İnisiyatif tarafından yapılan açıklamaya göre 16 Ocak Çarşamba günün Avrupa Konseyi önünde merkezi bir miting düzenlenecek. Mitinge ilişkin açıklamalarda bulunan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, “Gelin açlık grevi direnişçilerinin sesi olun; tecridi kıralım, Faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim. O yüzden herkesi 16 Ocak’ta (yarın) Strasbourg’a bekliyoruz. Herkes KCDK-E ve TJK-E olarak birlikte düzenlediğimiz bu mitingde olmalıdır” dedi.

ATİK Mitinge Katılım Çağrısı Yaptı

Süresiz açlık grevi boyunca ziyaretlerde bulunan ATİK, “Tüm devrimci, demokrat ve yurtsever dostlarımızın Strasbourg’da ki mitinge katılım sağlamaları önemlidir. Cezaevlerinde süren direnişleri sahipleniyoruz ve  bu saldırı ablukasının birlikte mücadele ederek ortadan kalkacağına inanıyoruz.” şeklinde açıklama yaparak mitinge katılımın önemli olduğunun altı çizildi.

16 Ocak 2019, Çarşamba günü Saat 11.00’de başlayacak eylem, 1 Avenue du Président Robert Schuman, 67000 Strasbourg adresinde yapılacak.