Anasayfa , Haberler , HPG ve TKP-ML TİKKO'dan ortak eylem

HPG ve TKP-ML TİKKO'dan ortak eylem

DERSİM | 14 – 08 – 2010 | Dersim’de TKP-ML ve HPG gerillaları Amutka karakoluna askeri malzeme taşıyan bir aracı hedefledi. Bu eylemin KCK’nin ilan ettiği eylemsizlik kararından önce gerçekleştiği bildirildi.

Dersim’in Hozat ilçesinde bulunan Amutka karakoluna askeri malzeme taşıyan bir aracı durduran gerillalar aracı yaktı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan HPG Basın-İrtibat Merkezi eylemin 13 Ağustos günü gerçekleştiğini belirterek, eylemde ayrıca bazı askeri malzemelere de el konulduğunu bildirdi.

KARAKOL KOMUTAN YARDIMCISININ SİCİLİ DE ELE GEÇİRİLDİ

Gerillaların Hozat’a bağlı Dereköy mevkiinde durdurulan araçta bulunan bir termal kamera, kameraya ait şarj makinesi ve karakol komutan yardımcısı uzman çavuşun siciline de el koyduğu belirtildi.

TKP-ML TİKKO ve HPG gerillalarının ortak düzenledikleri eylem ardından Türk ordusunun saat 17.00 sularında kobra desteğinde bir operasyon başlattığı ve 2 saat sonra operasyona gelen askerlerin skorskylerle götürüldüğü kaydedildi.

ÇUKURCA’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Hakkari Çukurca’da bulunan Kunmêrê tepesine gerillaların düzenlediği eylemde iki askerin öldüğü bildirildi. HPG-BİM açıklamasına göre eylem 11 ağustos günü gerçekleştirildi. Eylemde Türk ordusunun kayıplarının daha fazla olabileceği de vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Türk ordusunun eylemden sonra 4 saat boyunca eylem alanı yakınlarında bulunan köyleri obüs ve havanlarla bombaladığı belirtildi.

HAFTANİN’E TOP SALDIRISI

Açıklamada Haftanin’in Gıre PAK alanına yönelik olarak da 13 Ağustos günü saat 17.00 ile 20.00 saatleri arasında obüs saldırısı gerçekleştirildiği bilgisi de verilirken, saldırı ardından başlayan yangının yapılan müdahale ardından sabaha doğru söndürüldüğü ifade edildi. (ANF)