Anasayfa , Avrupa , Halk Savaşçıları Zurich’te Anıldı

Halk Savaşçıları Zurich’te Anıldı

ZÜRİCH | 21 – 07 – 2010 |  Dersim Ovacık’ta şehit düşen iki halk savaşçısı Zurich şehrinde yapılan bir törenle anıldı. 29 Haziran gecesi Dersimin Ovacık ilçesinin kırsal alanında yaşanılan çatışma sonrasında halk savaşçısı Çiğdem Yılmaz ve Ferdi Karacan ardılarına kızıl bayrağı devir ederek sonsuzluğa uğurlamasının ardından İsviçre Partizan taraftarları bir anma toplantısı gerçekleştirdi.

Anma toplantısı öncesinde bir davet çağrısı çıkarılarak Türkiye ve T. Kürdistanlı devrimci ve demokrat kurumlara çağrı yapıldı, 18 Temmuz Pazar günü Zurich şehrinde halk savaşçısı Çiğdem Yılmaz ve Ferdi Karacan şahsında tüm devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşuyla başlanıldı.

Anma toplantısı yürütücüleri adına yapılan konuşmada, özellikle bugün ülke topraklarında tasfiyeciliğin, reformizmin, kavga kaçkınlığın iyice su yüzüne çıktığı bir süreçte, son mermisine kadar çatışarak, yaşasın Halk Savaşı sloganlarıyla ölümsüzleşen halk savaşçılarına insanlığın çok şeyler borçlu olduğunu ve onlara layık yaşanması gerektiğine dikkat çekerek, ‘Dersim Ovacık şehitleri ölümsüzdür!’ sloganıyla sonlandırıldı.

Çiğdem ve Ferdi yoldaşlar için hazırlanan dia gösteriminden sonra katılan kitlenin duygu ve düşünceleri alınarak toplantı sonuçlandırıldı. Toplantıya Devrimci Demokrasi okurları da katılarak destek verdiler.