Anasayfa , Avrupa , Strasbourg’da Binler Haykırdı: Katil Devlet Hesap Verecek!

Strasbourg’da Binler Haykırdı: Katil Devlet Hesap Verecek!

IMG_3542STRASBOURG | 10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleştirilen katliamı protesto için Fransa’nın Strasbourg kentinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi. 17 Ekim Cumartesi günü, aralarında ATİK ve Partizan’ın da bulunduğu birçok yerli ve göçmen kurumun çağrısını yaptığı eylem saat 15’te başldı.

Kleber Meydanı’nda toplanan kitle, kurumlar adına yapılan açılış konuşmasının ardından devrim şehitleri için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından kitle, sloganlarla yürüyüşe başladı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte katliama olan öfke sloganlara da yansıdı. Sık sık “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” gibi sloganların atıldığı yürüyüşe ATİK ve Partizan kitlesi de yoğun katılım gösterdi.

ATİK kitlesi, flama ve “Katliamın parçası olan ve onlara söz hakkı veren Avrupalı devletleri ve medyaları kınıyoruz”, “ATİK aktivistlerine ve tüm politik tutsaklara özgürlük” yazılı dövizlerle eyleme katılırken Partizan kitlesi de Fransızca olarak “Faşizm Kendiliğinden Düşmez, Mücadeleye Devam!” yazılı pankart ve flamalarıyla yürüyüşteki yerini aldı. Fransızca, Türkçe ve İngilizce katliamı lanetleyen ve hesap sorucu sloganları haykıran Partizan kitlesi “Ankara’nın Katili Patron-Ağa Devleti”, “Faşistlerden Hesap Lafla Sorulmaz, Bizde Hesapları Namlular Sorar”, “Kızıl Ordu TİKKO Katillerin Peşinde” sloganlarını da haykırdı.

Tekrar Kleber Meydanı’na dönüldükten sonra yapılan kısa konuşmaların ardından yürüyüş sonlandırıldı.