Home , Avrupa , Almanya’da Mercedes-Benz Fabrikasında Silahlı Saldırı, İki İşçi Hayatını Kaybetti

Almanya’da Mercedes-Benz Fabrikasında Silahlı Saldırı, İki İşçi Hayatını Kaybetti

HABER MERKEZİ|11.05.2023| Almanya’nın Stuttgart kendinde bulunan Mercedes-Benz fabrikasında bu sabah erken saatlerde yaşanan silahlı saldırıda Özcan K. ve Ayhan B. adındaki iki işçi hayatını kaybetti.

Sindelfingen’de bulunan Mercedes-Benz fabrikasında görgü tanığı olan işçilerin verdiği bilgiye göre, sabah vardiyası başlamadan saat 07.45’te M. D. adındaki bir işçi silah çekerek grup sorumlusu olan iki işçiye ateş etti. İki işçi de hayatını kaybetti.

Evrensel’in yapıtığı habere göre, Mercedes-Benz’in taşeron firması Rhenus Logistics firmasında çalışan ve Türkiye kökenli olan işçiler arasında çıkan bu olayın işyeri sorunlarından kaynaklandığı ifade edildi. Sabah vardiyasında işyerinde olan Rhenus işçileri tarafından gazetemize verilen bilgiye göre, muhalif kimliğiyle bilinen M.D.’nin geçici olan iş sözleşmesinin uzatılmaması nedeniyle grup sorumlusu olan Özcan K. ve Ayhan B.’ye tepki gösterdi. İşçiler, “Olaydan bir gün önce geçici sözleşmesi bittiği için grup sorumluları, M.D’den işyerine ait kimliği geri vermesini istediler. O da buna sert tepki gösterdi. Ve ‘yarın size gösteririm’ diyerek eve gitti. M.D., iş akdinin uzatılmamasını grup sorumlularının muhalif kimliğine karşı olmasına bağladı” dedi.

Gazetemize konuşan Stuttgart Savcılığı Basın Sözcüsü, olayın bütün yönleriyle şu anda incelendiğini belirterek, polisin halen fabrikada olduğunu, 53 yaşındaki bir kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Sözcü, olayın neden kaynaklandığı, siyasi bir yönü olup olmadığı konusunda net bilgi olmadığını da söyledi. Savcılık, olayla ilgili olarak daha sonra ayrıntılı bir açıklama yapacak.

Öte yandan fabrikada olayın çıktığı bölümde üretim tamamen dururken, Mercedes-Benz’de öğlen vardiyasındaki işçiler eve gönderildi.