Anasayfa , Avrupa , Strasbourg’da Alman Konsolosluğu Önünde Eylem

Strasbourg’da Alman Konsolosluğu Önünde Eylem

strasalmankonsolosSon süreçte Alman devletinin, 129/a-b yasasıyla birlikte Türk devletiyle ortak bir şekilde gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu 10 ATİK faaliyetçisi tutsak edilmiş, yine uzun yıllardır Kürt ulusal hareketi faaliyetçilerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar devam ederken son süreçte Kürt siyasetçiler yine tutuklanmıştı.

Bu durumu protesto etmek ve tutsakların serbest bırakılmasını haykırmak için Kürt Kadın Hareketi, Fransa’nın Strasbourg şehrinde Alman Konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirdi. ATİK‘in de destekçisi olduğu eylem 22 Aralık günü saat 11’de başladı.

Kitlenin toplanmasıyla birlikte polis konsolosluk yasalarını, emir hiyerarşisini bahane ederek eylemi sabote etmeye çalıştı. Kürt Kadın Hareketi tarafından yapılan açıklama yarıda kesilerek, polis tarafından kitlenin beklediği yerden daha uzakta durması istendi. Yine Kürt Kadın Hareketi tarafından hazırlanarak Alman Konsolosluğu’na sunulmak istenen dosya için “izin almak gerektiğini” belirten polis, bunun için kendilerinin bu izni soracağını dile getirdi. Kitle burada sloganlarla bekleyişini sürdürürken sık sık “Katil Türk Devleti”, “Kahrolsun Faşist Türk Devleti”, “Türkiye Katil, Avrupa Ortak”, “Yaşasın Halkların Enternasyonal Dayanışması” gibi birçok slogan attı.IMG_4685

Eylemde söz alan ATİK temsilcisi Fransızca olarak ATİK’e karşı gerçekleştirilen operasyona dair açıklamalar yaptı. ATİK temsilcisi, 15 Nisan tarihinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde hukuksuz bir şekilde tutsak edilen ATİK faaliyetçilerinin Almanya’ya iade edildiğini belirtirken, operasyonun nedenlerinin altını çizdi. Bu operasyonun Türk devletiyle ortak bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan ATİK temsilcisi, Avrupa’lı devletlerin Türk devletiyle görünürdeki tüm çelişkilerinin söz konusu devrimciler ve devrimci mücadele olunca ortadan kalkarak büyük bir iştahla ortaklaştıklarını belirtti.

Emperyalizmin ekonomik ve politik saldırılarına, katliamlara, faşizme, haksızlıklara, ulus ve cinsel ayrımcılığa karşı mücadele vermenin, ezilenlerden yana olmanın “terörizm” olmadığını vurgulayan ATİK temsilcisi, böylesi bir süreçte dayanışmanın ve mücadelenin büyütülmesi gerektiğini belirtti. Temsilci açıklamasını “Tüm politik tutsaklara özgürlük, yaşasın devrimci mücadele!” sloganlarıyla sonlandırdı.

Kürt Kadın Hareketi tarafından Alman Konsolosluğu’na dosya sunulduktan sonra eylem sonlandırıldı.