Home , Haberler , “Yalnızlık Ölüme, Dayanışma Yaşama Götürür!”

“Yalnızlık Ölüme, Dayanışma Yaşama Götürür!”

AHM|06.02.2018|Trans Aktivist Kıvılcım Arat da Ölüm Orucunda: “Yalnızlık Ölüme, Dayanışma Yaşama Götürür!”

25 Ocak itibariyle talepleri karşılanmadığı ve koşulları düzeltilmediği için ölüm orucuna giren trans tutsak Diren Coşkun’un ardından trans aktivist Kıvılcım Arat da ölüm orucuna başladığını duyurdu.

Trans tutsak Diren Coşkun’un taleplerinin karşılanması için başlattığı ölüm orucunun kamuoyunda yeteri kadar ses bulmadığını belirten İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi ve Demokratik Kadın Hareketi sözcüsü Kıvılcım Arat, 6 Şubat itibari ile ölüm orucuna başladığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Arat “Onca emeğe rağmen Diren’in tedavi hakkına erişim talebini gündeme getiremedik. Trans kimliği eyleminin önüne geçti ve görünmez kıldı. Diren’in sesine soluk olmak ve tedavi talebini duyurabilmek adına 6 Şubat 00.00’dan beri ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAMIŞ BULUNMAKTAYIM! #DireneSesVer” dedi.

“Diren yaşarsa insanlık yaşar” diyen trans aktivist Arat, yaptığı açıklamada her kesimden gelen bu sessizliğe tepki göstererek “Diren’in Tekirdağ 2 Nolu tabutlukta attığı çığlık tüm çabalarımıza rağmen duyulmadı! Öyle ki hareketin içerisinde önemli bir yere ve birikime sahip olan Kaos GL dahi site bakımını gerekçe göstererek ölüm orucuna dair hiç bir paylaşım (sosyal medya hesapları dahil) yapmadı. Fakat hareketin emektarı Ali Erol’un göz altına alınması tüm bu engelleri aştı. Avrupa lobisi hazırlanan maillerle örgütlendi ve gündem oluşturulabildi. İster KHK korkusu diyin, ister küçük olsun benim olsun algısı deyiverin, isterseniz transfobi! Tüm bu fobik tutum ve tavırlar adım adım Diren’i ölümün kucağına atarken, buna engel olabilmek insani bir sorumluluk olarak karşımıza çıkmakta” dedi.

Diren’in talepleri karşılanana kadar ölüm orucuna devam edeceğini belirten Arat açıklamasını dayanışma çağrısı ile sonlandırırken “Yalnızlık ölüme, dayanışma yaşama götürür dedi.