Home , Haberler , Saldırganın Avukatı Ahmet Türk'e Suç Duyurusunda Bulundu!

Saldırganın Avukatı Ahmet Türk'e Suç Duyurusunda Bulundu!

İSTANBUL | 20 – 04 – 2010 | Ahmet Türk’e yumrukla saldıran İsmail Çelik’in avukatı Burhan Serkan Karaduman, Ahmet Türk’ün yanısıra Sırrı Sakık, Osman Baydemir ve Selahattin Demirtaş hakkında Samsun Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınması sonrasında ‚kasten yaralama iddiası‘ ile tutuklanan Çelik’in avukatı Karaduman, önce Çelik’in tutuklanmasına itiraz etti sonra da Türk, Demirtaş, Sakık ve Baydemir hakkında şikayetçi oldu.

Avukat şikayet dilekçesinde, Ahmet Türk için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etttiği”ni iddia etti. Sakık hakkında ise Samsun Adliyesi önündeki tavırlarından kaynaklı olarak ‚kamu görevlisine hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, kamu malını amacı dışında kullanma, yargı görevini yapanı etkileme‘ gerekçesi ile şikayetçi oldu. Avukat ayrıca Demirtaş, Sakık ve Baydemir’in ‚Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini‘ iddia etti.

Avukat Karaduman’ın yaptığı açıklama ise, en az saldırgan kadar faşist olduğunu kanıtlamaya yetti. Avukat, müvekkilinin tutuklanmasının kanun önünde eşitsizlik olduğunu söylerek, savını şu sözlerle açıkladı: “Vatana kurşun sıkanlar davul zurnayla karşılanırken, vatana kurşun sıkmayı kendine görev edinmiş zihniyete tepki gösterenlerin kelepçeyle karşılaşması oldukça manidardır”.