Home , Avrupa , Sol Mekanları Kundaklama Girişimleri Giderek Artıyor
Frankfurt, 10.12.2018 BrandanschlŠge auf linke Projekte in Frankfurt im Dezember 2018, hier: Spontandemo vor dem Exzess in der Leipziger Stra§e nach den versuchten BrandanschlŠgen am 10.12.2018, Transparent mit der Aufschrift "Das Feuer legen andere, der ZŸndstoff kommt aus dem Ršmer. Nazis bekŠmpfen!". photo © peter-juelich.com - FRTS - No Model Release - No Property Release - Nutzung nur in FR Print, Online und App, keine Weitergabe, kein Verkauf, keine Syndication, keine Nutzung fŸr Werbung und Marketing - wenig

Sol Mekanları Kundaklama Girişimleri Giderek Artıyor

Frankfurt |11.12.2018| Almanya genelinde sol, muhalif ve ilerici kesimlere yönelik devlet baskılara artarken, mekanlara yönelik fiziki saldırılar da baş göstermeye başladı. Frankfurt’ta otonom, anarşist ve ilerici kesimlerin buluşma noktalarından biri olan Cafe Exzess’e iki gün içinde iki saldırı gerçekleştirildi. İki kundaklama girişimi olduğunu söyleyen bir Cafe yetkilisi, Ren-Main bölgesinde seri halde yapılan kundaklama girişimlerinin devamı olduğunu dile getirdi.

Konuya dair bir basın açıklaması yapan Exzess, yapılan iki kundaklama girişimi ile birlikte sol mekanlara yönelik saldırıların devam edildiğinin farkında olduklarını, yapılan iki saldırının da içerde olanlar tarafından fark edildiğini dile getirdi.

Irkçı ve faşist saldırı olma ihtimali yüksek

Exzess aktivistlerinin verdiği bilgilere göre ilk saldırı Pazar akşamı saat 21.30 civarında fark edilmiş. Kimliği bilinmeyen şahıs ya da şahısların, Cafe’nin arka tarafında yer alan ve ahşaptan yapılma tiyatro sahnesini yakma girişimi başarısız kaldığı, ertesi gün ise arka kapının saat 21 sularında yakılmaya çalışıldığı ve içerdekilerin fark etmesi üzerine yangının büyümeden önlendiği bilgisi verildi. İkinci kundaklama girişimi sırasında içerde etkinliğin olduğu bilgisini veren bir aktivist, yangının büyümeden önlenmesi ile bir faciadan dönüldüğünü dile getirdi. Ortaya çıkan ortak kanı, çıkan yangınların muhalif mekanlarda artmasının arka planında ırkçı ve faşist saldırganların olabileceği yönünde.

Mekanlara Saldırılar Artıyor

Şüpheli bir şekilde cereyan eden saldırılarda artış yaşanıyor. Ren-Main bölgesi olarak bilinen orta Hessen bölgesinde birçok saldırı kundaklama yaşandı. Eylül ortasından buyana gerçekleşen yangınlarda Schwalbach barınma projesi adlı grubun mekanı yangın dolayısıyla kullanılamaz hale geldi. Polis kundaklanma şüphesi ile bakıyor.

Frankfurt’un Rödelheim semtinde ise Kasım ayında alternatif mekanlarda 4 yangın durumu yaşandı. 35 yıllık işgal binası olarak bilinen “Au” binasında üç, Assenland Barınma Proje mekanı bahçesinde de bir defa yangın çıktı. Bölgenin bir başka kenti Hanau’da da 3 Aralık tarihinde Barınma Projesi Grubu “Schwarze 7” tarafından bahçe mekanı olarak kullanılan bir mobil ev, kimliği belirsiz yakıldı. Mekanı kullanan grup yetkilileri, yangının ırkçı ve faşistler tarafından çıkarılma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu dile getirdiler.

Exzess’e Destek Yürüyüşü

Pazartesi akşamında Exzess aktivistleri ve diğer ilerici kurum ve bireyler tarafından spontane bir yürüyüş gerçekleştirildi. 200 kişinin katıldığı eylemde sık sık sloganlar atılırken, yapılan kısa konuşmalarda, kundaklama girişimlerini protesto ettiler ve ırkçı ve faşist parti ve bireylerin devlet tarafından cesaretlendirildiklerini dile getirdiler.