Home , Dünya , SOHR: ‘Dağlık Karabağ’da savaşan 28 cihatçı militan öldürüldü’

SOHR: ‘Dağlık Karabağ’da savaşan 28 cihatçı militan öldürüldü’

Haber Merkezi | 03.10.2020 | Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle patlak veren çatışmalarda, Ankara’nın Suriye ve Libya’dan bölgeye cihatçı savaşçı gönderdiği belirtilirken, şu ana kadar 28 militanın çatışmalarda öldürüldüğü iddia edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), öldürülen 28 militanın Halep’in kuzey kırsalından bölgeye gönderildiklerini ve Türkmen asıllı olduklarını kaydetti. SOHR, Azerbaycan’a gönderilen militan sayısının ise 850’ye ulaştığını öne sürdü.

Benzer iddialar uluslararası medyanın da gündeminde.

Daha önce Suriye’den Libya’ya gönderdiği cihatçı savaşçılarla uluslararası medyanın gündemine gelen Türkiye, bu kez de Dağlık Karabağ’da Ermenistan’a karşı Azerbaycan saflarında savaşması için bölgeye gönderdiği iddia edilen militanlarla anılıyor.

İngiltere merkezli The Guardian Gazetesi, Suriye’den Karabağ’a taşınan savaşçılara aylık 10 bin lira ödendiğini iddia etti.

Habere göre, militanlarla üç-altı aylık kontratlar yapılıyor.

The Guardian, Karabağ’da savaşması için kendilerine para teklif edilen militanlardan birinin açıklamalarına yer verdi ve, “Komutanlar ve Türk güvenlik şirketleri için çalıştıklarını söyleyen aracıların savaşçılara üç ila altı aylık kontrat ve ayda 10 bin TL’lik maaş teklif ettiğini” yazdı.