Home , Haberler , Türkiye YPG’nin Rojava’daki üç kantonu birleştirmesine engel olmak için Suriye’ye girdi

Türkiye YPG’nin Rojava’daki üç kantonu birleştirmesine engel olmak için Suriye’ye girdi

Türk Devleti (TSK) tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine askeri hareket başlattı. Harekatın amacı, YPG’nin Rojava’daki üç kantonu birleştirmesine engel olmak.

Cerablus, Kobane ve Afrin kantonları arasındaki 90 KM’lik alanda bulunuyor.

Anadolu Ajansı, harekatın 04.00’te başladığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının, IŞİD hedeflerini bombaladığı bilgisini geçti. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, “Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi. Öte yandan Gaziantep’in Karkamış ilçesinden de bölgeye tank ve obüs atışları yapıldı.

NTV, TSK özel kuvvetleri unsurlarının, sınır bölgesinden sızma harekatıyla Suriye topraklarına girdiğini aktardı. Bordo Bereliler, kentin bazı yerlerinde IŞİD’in direncini kırmaya yönelik nokta operasyonlar düzenledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı harekatın amacı, YPG’nin Rojava’daki üç kantonu birleştirmesine engel olmak. Cerablus, Kobane ve Afrin kantonları arasındaki 90 KM’lik alanda bulunuyor. Türkiye daha önce, YPG’nin Fırat’ın batısına geçmesini ”Kırmızı çizgi” olarak değerlendirmiş, YPG ise geçtiğimiz günlerde Fırat’ın batısındaki Minbiç kentini IŞİD’ten temizlemişti.

Dün akşam itibariyle Antep’teki bütün doktor izinleri iptal edilirken, sınıra yakın bir bölgede Sahra Hastanesi kuruldu.