Home , Avrupa , Filistin’e Özgürlük Konvoyu Geri Döndü

Filistin’e Özgürlük Konvoyu Geri Döndü

YUNANİSTAN | 06 – 06 – 2010 | 31 Yunanlı, üç Fransız ve bir Amerikalıdan oluşan Filistin’e Özgürlük Konvoyu üyesi aktivistler, Dışişleri bakanlığının gönderdiği bir askeri uçakla 2 Haziran akşam saatlerinde ülkelerine döndüler. Atina’nın dışında bulunan Elefsina askeri havaalanına gelen kafileyi arkadaşları ve aileleri karşıladı.

Uçaktan indikten sonra kısa açıklama yapan aktivistler, “İsrail’in gemidekilere vahşice saldırdığını, hedef alarak insanları katlettiğini, yaralılara uzun süre müdahale etmeyerek ölü sayısının artmasına neden olduğunu. Gemide başlayan işkencenin hapishanede de devam ettiğini, dışarıdan kimseyle temasa izin verilmediğini ve tutuklu bulundukları süreç boyunca aşağılamalara maruz kaldıklarını belirttiler. Ancak İsrail’in tüm vahşi ve insanlık dışı uygulamalarına rağmen Filistin’le dayanışma mücadelelerinin engellenemeyeceğini” ifade ettiler.

Serbest kalan kişilerin 4 Haziran günü bir basın açılaması yaparak yaşananları ayrıntıları ile halkla paylaşmaları bekleniyor. Ayrıca 3 Haziran Perşembe günü, saat 19:00’da  İsrail barbarlığını kınamak ve Filistin ile dayanışmak için, serbest kalan aktivistlerin de katılımıyla Atina’nın Propilea meydanında bir eylem gerçekleştirildi. Konuşmalarla başlayan eylemde, serbest kalanlarda söz alarak yaşadıklarını aktardılar.

Konuşmalarda, Filistin mücadelesinin ve bu mücadele ile dayanışmanın bastırılamayacağı da vurgulandı. Etkinlikte Mavi Marmara gemisinde yaşamını yitirenler de anıldı. Konuşmalardan sonra yüzlerce kişi Meclise yürüyerek İsrail’i ve barbarlığını kınadı. Meclise ulaşan kitle polis bariyeriyle karşılaştı. Burada yapılan müzakerelerden sonra kitle adına bir heyet meclise giderek taleplerini iletti. Heyetin geri gelmesi ile kitle Propilea meydanına yürüyerek eyleme son verdi. (Yunanistan’dan bir İşçi-Köylü okuru)