Anasayfa , Avrupa , Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’la Seçim Çalışmaları

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’la Seçim Çalışmaları

Ulm |09.06.2018|  HDP ve Seçim Platformu, Şırnak Milletvekili Faysal Sarılyıldız’la birlikte “24 Haziran seçimleri üzerine sohbet” etkinliği düzenledi. Tohum Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, HDP ve Seçim Platformu Eşbaşkanı Barış Çaktı açılış konuşmasıyla söz Milletvekili Faysal Sarılyıldız’a verildi.

Milletvekili F. Sarıyıldız, konuşmasında başta bu erken seçimlerin amaç ve nedenlerini dile getirdi. Emperyalistlerin, Kuzey Afrika ve Ortadoğu projesinde hesaplamadıkları Kobane ve Rojava direnişini, pratik örneklerle anlattı. Kobane ve Rojava örgütsel mücadele sonucu kazanıldığını bu da egemenleri çok rahatsız ettiğini özellikle vurguladı. Bu yeni durum karşısında faşist devletin başta demokratlar, devrimciler, sosyalistler olmak üzere tüm muhalefetlere karşı en korkunç katliamlar, tutuklamalar uyguladığını ifade etti.

Etkinliğin ikinci bölümde, Partizan ve SYKP, Erken Seçime ilişkin politik tutumlarını sunmalarının ardından, dinleyicilere söz hakkı verilerek soru cevap bölümünden sonra söyleşi başarıyla sonlandırıldı.