Anasayfa , Avrupa , Macaristan Hapishanelerinde aşırı kalabalık ve ırkçı saldırılar!

Macaristan Hapishanelerinde aşırı kalabalık ve ırkçı saldırılar!

hungaryBUDAPEST | 01-05-2014 | Çarşamba günü Avrupa Konseyi ve çeşitli İnsan Hakları Örgütler Macaristan’daki hapishane koşulları üzerine bir rapor yayınladı. Avrupa Konseyi hapishanelerdeki aşırı kalabalığı sorunu düşürmek gerekiyor ve aynı zamanda Sinti-Roma mahkumlara yönelik uygulanan ırkçı saldırılar son bulması gerekiyor dedi. Bunun yanı sıra zaman geçirebilecekleri bir alan ve zemin oluşturmak gerek tutuklular 23 saat boyunca sadece hücrede kalamazlar denildi. Ayrıca havalana çıkma da gardiyanların keyfilerine göre yapılmaktadır.

Rapor Nisan ayında Konsey tarafından kurulan özel bir komite 10 tane hapishane ziyaret ettikten sonra yayınlandı.

Rapor göz altılar sırasında polisin uyguladığı ırkçı tutumlara dikkat çekiyor. Özellikle Sinti- Romalara yönelik bu saldırılar had safhada. Sağlık tedavi göremiyorlar ve kendi ana dilinde konuştukları gerekçesiyle gardiyanlar onları tehdit ediyor.

Hükümet buna karşın bir açıklama yaptı ve olumlu bir hava yayma çalışarak mahkumlara iş verme konusunda (yani zorla çalıştırılması) “yoğun bir çoğalma” söz konusu olduğunu ama hapishanelerdeki aşırı kalabalığı 2009 yılından % 122’den 144’a çıktığını açıkladı. Mahkumlar bizzat ucuz iş güç olarak kullanılıyor.