Home , Avrupa , ATİK ve Yeni Kadın'ın Fransa Merkezli Toplantısı gerçekleşti

ATİK ve Yeni Kadın'ın Fransa Merkezli Toplantısı gerçekleşti

frtoplanti1FRANSA | 23 – 06 – 2009 | 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Fransa merkezli ATİK ve Yeni Kadın toplantısı başarıyla sonuçlandı. 20 Haziran’da başlayan toplantı, dünyada ve Avrupa’daki durum; ATİK Konseyi’nin 1. toplantı sonuçlarının ele alınıp değerlendirilmesi; Fransa’daki durum şeklindeki gündemlerin yanı sıra Yeni Kadın tarafından tasarlanan kadın faaliyetine ilişkin özel gündemle birleştirilerek dört gündem çerçevesinde gerçekleşti.

Fransa’nın Strasbourg, Annecy ve Cholet şehirlerinden katılım sağlanmamasına rağmen, belirlenen gündemler etrafında dile getirilen fikirlerin zenginliği tartışmaların verimli olmasını ve diğer yandan da Fransa’nın genel iradesinin taşımış olduğu düşüncelerinin yansımasını sağladı. Genelde dünyada esen kriz rüzgarına ilişkin, özelde ise Fransa’daki her yönlü yapısal duruma ilişkin (gençliğin durumu, kadınların durumu, komitelerin durumları ve perspektifleri…) yürütülen tartışmalar bu eksende olumluydu.

Paris, Mulhouse ve Lyon’dan katılımın sağlandığı iki günlük toplantının son gündemi, ATİK-Yeni Kadın temsilcisi tarafından yönetildi. Bu gündem, iki alt gündem şeklinde ele alındı. Öncelikle Yeni Kadın’ın Avrupa’daki durumuna ilişkin bilgi veren divan, Kadınlar Komisyonu’nun ikinci toplantı sonuçlarını okuyarak duruma açıklık getirdi. Ardından, ikinci alt gündem olarak Fransa’da ATİK bünyesindeki kadınların durumu ve kadınlar faaliyetine ilişkin bölüme geçildi.

Salt Paris alanından kadınların katılmış olması merkezi toplantı bakımından bir olumsuzluğu teşkil etse de, kadınların faaliyetlerde yer alma kararlılıkları ve bu eksende sürdürülen tartışmaların olumlu bir seyir izlemesi görülmesi gereken önemli bir noktadır. Zira Paris Yeni Kadın komitesi oluşturularak Fransa şahsında Paris alanındaki toparlanmanın önemli bir rolünü üstlenecek/üstlenmekte olan kadın faaliyetleri açısından umut vericidir.