Home , Avrupa , “Simurg” filmi Nürnberg`de gösterildi.

“Simurg” filmi Nürnberg`de gösterildi.

simurgNÜRNBERG |28-05-2013 |Ruhi Karadağ’ın yönetmeni olduğu “Hayata Dönüş” operasyonlarını ve 1996 Ölüm orucu gazilerinin yaşamlarını  perdeye yansıtan  “Simurg” filmi 26 Mayıs pazar günü  Nürnberg`de Kommkino da gösterildi.

2 seans halinde 70 kişinin katıldığı Kommkino  sinemasında  Alman seyirciler de salonda yerini aldı. Hayata Dönüş operasyonlarını belgesel diliyle anlatan Simurg seyircilere duygulu anlar yaşattı.

Simurg Film’in galası ölüm orucu gazisi İrfan Gürbüz’ün, filmin yönetmeni Ruhi Karadağ ve Simurg filminin Avrupa galalarını düzenleyen Avrupa Özgür Tutsaklarla Dayanışma Komitesi  temsilcisi  Ali Mitil’in yaptığı konuşmaların  ardından, Yönetmen Ruhi Karadağ  ile  filmin içeriğine yönelik eleştirel  söyleşi ve sohbet yapıldı. Belleklerimizi tazeleyen  ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyen çalışma Avrupanın değişik yerlerinde gösterilmeye devam etmektedir. Tüm ilerici, demokrat kişi ve kurumların filmi izleyerek destek vermesini öneriyoruz. Nürnberg`de  yapılan gösterime  ATiF taraftarları katılarak duyarlılık gösterdi.