Anasayfa , Haberler , Tuzluçayır’a polis eşliğinde baz istasyonu: Halk yaptırmadı, polisi kovdu

Tuzluçayır’a polis eşliğinde baz istasyonu: Halk yaptırmadı, polisi kovdu

tuzlucayir-baz-istasyonu-13ekim2016-1

Ankara Tuzluçayır’da halkın baz istasyonu yapımına engel olmasının ardından şirket avukatları mahalleye polisle geldi. Görüşmeler sonrasında çalışmalar mahkeme kararına kadar durdurulurken, polisleri mahalleden kovan halk, “Bir daha gelirseniz gerekeni yapacağız” dedi

Ankara’nın Mamak ilçesi Tuzluçayır semtindeki Çağlayan Mahallesi’ne baz istasyonu kurulmasına mahalle halkı engel olmuştu. Kartaltepe Kent Park’a bas istasyonu kurmak için gelen görevliler mahalle halkı tarafından kovulmuş, baz istasyonu için açılan çukur da kapatılmıştı.

ANKARA TUZLUÇAYIR’DA HALK, BAZ İSTASYONU KURULUMUNA ENGEL OLDU

Bunun üzerine bir kaç gün daha baz istasyonu için parka gelen görevliler mahallelinin tepkisiyle karşılaşarak geri döndü. Bugün (13 Ekim) sabah baz istasyonunu kuracak olan Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin avukatları, çevik kuvvet polisleriyle birlikte mahalleye geldi.

Mahalleli kendi aralarında iletişime geçerek baz istasyonunun kurulacağı parkta toplandı. Çağlayan ve Tuzluçayır mahallesi muhtarları ile Mamak Belediye Meclis üyeleri de parka geldi. Mahalle halkı avukatlara, “Kendi çıkarınız için bizi polisle karşı karşıya getirmeyin” dedi.

tuzlucayir-baz-istasyonu-13ekim2016

“Bir daha gelirseniz gerekeni yapacağız”

Belediye meclis üyeleri polis ve avukatlar ile görüşme yaparak mahalle halkının baz istasyonunun yapılmasına karşı dava açtığını belirtti. Bunun üzerine avukatlar, mahkemeden baz istasyonunun yapılması ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı gelene kadar çalışmayı durduracaklarını belirtti.

Bu sırada mahalle halkı polislere “Defolun mahallemizden” diyerek tepki gösterdi. Polis mahalleden çekilirken, halk parkta bekleyişini sürdürdü. Mahalleli kadınlardan biri, “Bu gece ya da herhangi bir gün yine gelecekler bizden habersiz. Bu sefer bu kadar hoşgörülü olmayacağız, gerekeni yapacağız” dedi.