Anasayfa , Haberler , “Demokratik” Syriza demokrasi uygula!”

“Demokratik” Syriza demokrasi uygula!”

izmir-yunan-konsolosluğu-atik-eylemiİzmir-29-04-2015- Partizan, Yeni Demokrat Gençlik ve Yeni Demokrat Kadın İzmir’de Yunan Konsolosluğu önünde ATİK ve Yeni Kadın üye ve aktivistlerinin serbest bırakılması için bir eylem gerçekleştirdi.

 

Alsancak Kordon’da yapılan eylemde “ATİK ve Yeni Kadın yalnız değildir” pankartı taşınırken “ATİK bir emek mevzidir, yıldırılamaz!”, “Yunan devleti elini ATİK’ten çek!”, “Yeni Kadın yalnız değildir” gibi dövizlerde bulunuyordu.

Eyleme HDP İzmir Milletvekili Adayı Pınar Aydınlar da katılırken polisin çok sayıda çevik kuvvet, sivil polisler ve bir tane de toma ile yığınak yapması dikkat çekti.

Eyleme HDP, Siyah Pembe Üçgen, Kaldıraç, ESP ve DHF de destek verirken kitle tarafından sık sık “Demokratik Syriza demokrasi uygula”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Yaşasın devrimci dayanışma” gibi sloganlar atıldı.

Yunan konsolosluğu önünde bir de basın açıklaması okundu. Basın açıklamasını Egemen Özegemenokudu. Özegemen, ATİK’in Avrupa’da HDP ile hareket etmesinin, HDP ile seçimlerde ittifak yapmasının emperyalistleri ve Türk devletini rahatsız ettiğini belirtti. Yunanistan’da yakın bir zamanda hükümet olan Syriza’nın demokrat, sosyalist söylemlerine uygun davranması gerektiğini vurgulayan Özegemen, ATİK’lilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini açıkladı. Özegemen son olarak, “30 Nisanda Yunanistan’da gerçekleşecek mahkeme öncesinde Syriza, işçi sınıfı ve emekçilerin, ezilenlerin, özgürlük ve demokrasi mücadelesini veren ATİK’e yönelik bu tutumundan vazgeçmelidir.” dedi.

Basın açıklamasından sonra HDP İl Yöneticilerinden Fevziye Pulat da kısa bir konuşma yaparak tutuklamaları ve baskıları protesto ettiklerini açıkladı.

Daha sonra İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Pınar Aydınlar konuştu. Aydınlar, ATİK ve Yeni Kadın’ı sahiplenmekten onur duyduklarını ve hak mücadelesi veren işçilerin yanında olduklarını vurguladı. Aydınlar, ATİK’lilerin IŞİD vahşetine karşı Kobanê ile dayanışma içerisinde olduğunu ve bu yüzden yargılanamayacaklarını, kendisinin de Kobanê’yi sahiplendiğini belirtti. Aydınlar, ülkeye kardeşliği, barışı sadece devrimcilerin getirebileceğini söylerken “Yaşasın devrimci dayanışma” diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamalardan sona eylem alkış ve sloganlarla sonlandırıldı.