Anasayfa , Haberler , Şenyaşar: “Herkesin gözü önünde yapılan katliama ‘faili meçhul’ diyen savcı suç işliyor”

Şenyaşar: “Herkesin gözü önünde yapılan katliama ‘faili meçhul’ diyen savcı suç işliyor”

HABER MERKEZİ|14.12.2021|  Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti devam ederken, Ferit Şenyaşar, teşhis tutanağındaki “Faili meçhul” belirlemesine tepki göstererek, “Herkesin gözü önünde katliam yapıldı. Buna rağmen ‘faili meçhul’ diyen savcı, suç işliyor” dedi.
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 281’inci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı bugün adliye binası önüne gelemedi.
“Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbeti sürdüren Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin “zulüm altında” devam ettiğini belirtti. Artan sağlık sorunlarından kaynaklı annesinin nöbete katılmadığını ifade eden Şenyaşar, “Yarın gene burada olacak. Adalet sağlanana kadar nöbete devam edeceğiz” dedi.
FAİLİ MEÇHUL TEPKİSİ
8 Aralık’ta gittikleri emniyette teşhis işlemi tutanağındaki, “Faili meçhul” belirlemesine tepki gösteren Şenyaşar, “Hastanede yapılan katliama dair, katliamın tanığı olan annem fotoğraflarla teşhiste bulunmuştur. 7’inci dosya savcısı ile görüştüğümüze, ‘hastanede katliam yapan 23 kişi tespit ettik’ demişti. Sonra yeri değiştirildi. Gelen 8’inci savcı hukuki taleplerimizi ret etti. Dosyaya  bakan 9’uncu savcı hastane katliamı ile ilgili ‘faili meçhul’ demiştir. Biz faili meçhul kelimelerini 90’lı yıllarda bıraktık” dedi.
BUNU BOŞA ÇIKARACAĞIZ
Katliamın Suruç Devlet Hastanesi’nde yapıldığına dikkati çeken Şenyaşar, “2021 yılında ‘faili meçhul’ denilemez. Devletin hastanesinde yüzlerce kamu çalışanının gözeleri önünde bu katliam yapıldı. Hastanenin güvenlik kameraları var. Bunlara rağmen ‘faili meçhul’ diyen savcı suç işliyor. Bu durum hukukun ne durumda olduğunu bize açıklıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Hastanede katliam yapanlar teşhis edilmiştir. Savcılar onları aklamak için çaba içerisinde. Biz bu çabalarını boşa çıkaracağız. Taleplerimiz kabul edilene kadar bu nöbetimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
HANGİ SAVCIYA İNANALIM
Aile, sanal medya hesabında ise, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün hesabını etiketleyerek, “Etkin, adil bir Türkiye için direniyoruz. 7. dosya savcısı ‘hastanede katliam yapan 23 kişiyi tespit ettim’ dedi. Akabinde tayini çıktı. 9. dosya savcısı hastane davası için ‘faili meçhul cinayet’ diye bakıyor. Hangi savcıya inanalım?” mesajı paylaştı.
(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)