Anasayfa , Haberler , Sarıgazi sokaklarında Partizan kitlesi şehitlerini Kavga Yeminleri İle Andı!

Sarıgazi sokaklarında Partizan kitlesi şehitlerini Kavga Yeminleri İle Andı!

Devrim_şehitleri_kavga_sloganları_ile_anıldı_47İSTANBUL |02-02-2014 | Ölümsüzlük katında, bedenlerini güneşle buluşturanların; sokaklardan, meydanlardan, zindanlardan, umudu dağlara taşıyanların anıldığı Ocak ayının son haftasında, oluk oluk kan ve binlerce can pahasına mücadeleyi bu günlere taşıyan Devrim ve Komünizm Şehitleri unutulmadı. Devrim ve Komünizm şehitlerini anması yürüyüşü 2011 yılında Dersim’de şehit düşen Beşlere ithafen 2 Şubat günü gerçekleştirildi.

Anma eylemi ilk olarak Sarıgazi sokaklarında Partizan kitlesinin yürüyüşü ile başladı. Sloganlarla yürüyen Partizan kitlesi yol boyunca ölümsüzlüğe uğurlananlarla ilgili ajitasyonlar çekti. YDG’nin de “İbrahim’den Mehmet’e Gençliğin Cüretini Kuşan, İsyanı Her Tarafa Yay” yazılı pankart ile katıldığı yürüyüş, anma eyleminin toplanma yeri olan Bölge Hastanesi önüne kadar sürdü.

Bölge hastanesi önünde toplanan Partizan kitlesi, en önde “ Önce Çocuklarımızı Savunuyorduk, Şimdi Onların Fikirlerini “ yazılı Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri’nin pankartı açıldı. Proletarya Partisinin şehitlerinin resimlerinin taşındığı PŞTA kortejinin arkasında ise “Şehitlerimiz Toprakta Tohum, Hasadımız Devrim Olacak” yazılı ve Proletarya Partisi’nin şehit düşen 4 Genel Sekreterinin resimleri ile süslenmiş pankart ile Beşlerin resimlerinin olduğu “Halk Savaşçıları Ölümsüzdür” pankartı taşıyan Partizan kitlesi yürüdü. Yeni Demokrat Gençlik’in de pankartı ve Gezi Şehitlerinin fotoğrafları ile katıldığı yürüyüş, Sarıgazi Mezarlığına kadar sürdü.

Yol boyunca, şehitlere kavga yeminlerini yineleyerek mücadeleyi büyütme sözü veren Partizan kitlesi adına çekilen ajitasyonlarda “ Şehit yoldaşlarımız, devrim mücadelesinde en ağır bedellerin ödeneceğini bilerek bu ipi göğüslediler. Bugün biz ardıllarına düşen, bu mücadeleyi varılacak menzile kavuşturmak, nihai hedefimiz olan demokratik halk devrimini gerçekleştirmektir. Önder yoldaşımızın ifade ettiği gibi, yollumuz zor ve çetindir ancak bu yürek bu dağı aşmalıdır ve aşacaktır.” denildi.

Devrim ve Komünizm Şehitlerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüş boyunca, “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya”, “İbrahim’den Mehmet’e Selam Olsun Partiye”, “Faşistlerden Hesap Lafla Sorulmaz, Bizde Hesapları Namlular Sorar”,”Gerillalar Ölmez, Yaşasın Halk Savaşı” vb. sloganlar atıldı.

“Nice şehidimizin anısı ve mücadelesiyle bilinçlerimiz daha da zenginleşiyor”

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Sarıgazi Mezarlığında bulunan Proletarya Partisi’nin 4. Genel Sekreteri Mehmet Demirdağ’ın mezar başına kadar sürdü. Anma programına “Nisandı” şiirinin okunması ve “ İbrahim Kaypakkaya’nın bundan kırk yıl önce yaktığı isyan ateşi, onun ortaya koyduğu güzergah doğrultusunda devrim ve komünizm mücadelesi veren ve bu uğurda şehit düşen nice şehidimizin anısı ve mücadelesiyle bilinçlerimiz daha da zenginleşiyor. Şehitlerimizin kanlarıyla yazdığı savaşı devralan ardılları olarak buradayız. Burada olmaya, şehitlerimizi ve kavgamızı sahiplenmeye devam ediyoruz. Bu kanlı kavgada zafere, Halk Savaşı ile ulaşacağız.” denilerek saygı duruşu gerçekleştirilmesiyle başlandı.

Devrim şehitleri kavga sloganları ile anıldı 39Programda ilk sözü Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri aldı. PŞTA adına gerçekleşen konuşmada 2 Şubat tarihinde şehit düşen beş kadın savaşçıya, Beşlere değinerek İbrahim Kaypakkaya’dan günümüze yüzlerce şehidin kavga ve mücadele çağrısı olduğu belirtildi. Gezi İsyanı’nda şehit düşenlerin, korku duvarlarını yıktığına değinilen açıklamada “Şehitlerimiz Bileğimizde güç, Yüreğimizde cesaret, Beynimizde bilinçtir”  denildi. PŞTA’nın konuşması “Gerillalar Ölmez Yaşasın Halk Savaşı” sloganı ile kitlede yankı bulurken, “Yaşasın Partimiz TKP/ML”, “Gençler Dağlara, Kızıl Ordu TİKKO’ya” sloganlarının da atıldığı duyuldu.

Onlar savaşan, isyanı büyüten kadınlardı.”

Daha sonra ise Yeni Demokrat Kadın adına bir konuşma gerçekleştirildi. Gerçekleşen konuşmada 3 yıl önce 2 Şubat’ta şehit düşen 5 Kadın Savaşçının 3. yıldönümünde, kavgayı bugünlere taşıyanların mezarları başında mücadele sözünün yinelendiği belirtilerek “Onlar, devrim mücadelesinin en ön saflarında ve en ileri mevzilerinde savaşan, isyanı büyüten kadınlardı. Onların adları, kadının edilgenliğine vurulan darbenin ve örgütlü kadınların alanlarda inisiyatif alma ve önderleşme mücadelesinin kodları olacaktır. Onlarla sesimizi kazanacak, onların ayak izlerine basarak, kadının kurtuluş mücadelesini büyüteceğiz!” denildi ve tek tek beşlerin isimleri sayılarak, onlara söz verildi.

“Yoldaşlarımız bizlere kitleleri ve devrimi örgütlemeyi emretmektedir”

Partizan adına yapılan açıklamada ise, 42 yıldır yapıyı, kanı, canı pahasına bu günlere taşıyarak, sarsılmaz iradenin ve örgüte-halka bağlılığın temsilcileri olan şehitlerin er ya da geç intikamının alınacağı belirtilerek kavga ve mücadelelerini zaferle taçlandırma sözü verildi. Onların bayraklarını daha yükseklere çekmenin onlardan öğrenmekle mümkün olduğunun altı çizilen konuşmada, “Parçalayamadıkları gülüşleriyle, düşmana teslim olmayan sadakatleriyle, işkencehanelerde proleter ideolojinin sergilendiği direnişleriyle, son mermisi tükendiğinde kullanılamaz demir parçalarına çevirdikleri silahlarıyla yoldaşlarımız bizlere, savaşın sıcak mevzilerinde, barikatlarda, fabrikalarda, amfilerde kitleleri ve devrimi örgütlemeyi emretmektedir” denildi.

Devrim şehitleri kavga sloganları ile anıldı 44Partizan kitlesinin coşkulu sloganlarının hiç dinmediği anma boyunca Parti ve Ordu marşları da hep bir ağızdan söylendi.

Şehitlerini mezarlarına karanfillerin bırakıldığı anma etkinliği boyunca, onların mezarları önünde kavga yeminlerini yineleyen Partizan kitlesi, atığı sloganlarla kanla yazılan-canla kazanılan, bedellerle örülen tarihi ve bu tarihin taşıyıcılarını bir kere daha selamlarken, bedenlerini güneşe, silahlarını ardıllarına teslim eden şehitlerin intikamının alınacağını belirttiler.

Kitle arasından atılan  “Yaşasın Partimiz TKP/ML”, “Gençler Dağlara, Kızıl Ordu TİKKO’ya”, “İbrahim’den Mehmet’e Selam Olsun Partiye” sloganları ise alkışlarla karşılandı.

Grup İsyan Ateşi’nin coşkulu marşları ve kavga türküleri ile katıldığı etkinlikte, AKA-DER, DHF, Halkevleri, EMEP, Mücadele Birliği ve BDP de katılarak destek verdi.

Etkinlik söylenen marşların ve coşkulu sloganların ardından sonlandırıldı.(özgür gelecek)