Anasayfa , Haberler , Sanatçılardan ‘Ucubeye’ etten duvar

Sanatçılardan ‘Ucubeye’ etten duvar

KARS | 23 – 04 – 2011 | TC başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ucube olarak nitelendirilerek gündeme gelen Kars`taki İnsanlık Anıtı, mahkemenin aldığı yıkım kararına rağmen sanatçılar tarafından korunmaya devam ediliyor.

Yıkım çalışmalarına başlanılan anıtın önünde toplanan ve aralarında Edip Akbayram, Tarık Akan, Suavi, Rutkay Aziz, Onur Akın, Menderes Samancılar gibi sanatçıların da yeraldığı grup, bir basın açıklaması yaparak,insanlığa barış getirmesi umuduyla inşaa edilen bu anıtın yerine, yüreklerinin yıkıldığını belirtti.

Desteklerinden dolayı sanatçı grubuna teşekkür eden heykeltraş Mehmet Aksoy “Yorgunsunuz ama umut saçıyorsunuz. Ressam, müzisyen, şarkıcı, aktrist arkadaşlarım, yazar dostlarım, sanatsever arkadaşlar hepinizi candan kucaklıyorum. Sanatımızın onurunu korumak için buradayız.Sanat yenmez ama ’ekmek, su kadar gereklidir’ demek için burdayız. Düşmanlıklar, savaşlar son bulsun, insanlığa uzanan el tutulsun diye o eli tutmak için burdayız.Tek doğru benim doğrum, tek hukuk benim hukukum diyenlere, taammüden cinayetlere, yargısız infazlara, güzeli çirkin, kötüyü iyi, haklıyı haksız, şerefsizi şerefli gösterenlere karşı burdayız” şeklinde konuştu.

Anıtın önünde düzenlenen mitingde konuşan heykeltıraş Mehmet Aksoy’un avukatı Turgut Kazan, yıkıma engel olmak için hukuksal olarak hiçbir alternatif kalmadığını söyleyerek halkı 12 Haziran seçimlerinde hesap sormaya davet etti.

Yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla tamamlanan miting ’Anıtı yıkanlar, Memleketi satanlar’, ’Boyun eğme saltanata dur de’ sloganlarıyla son buldu.

Kars`taki İnsanlık Anıtı, kuruluşundan bu yana ciddi tartışmalara yol açmış, son olarak da mahkeme kararıyla yıkımına karar verilmişti.