Home , Haberler , Derik Kaymakamlığı’na eylem: Kayyum yaralandı

Derik Kaymakamlığı’na eylem: Kayyum yaralandı

4c65d82a_o

Mardin’in Derik ilçesindeki Kaymakamlık binasına yapılan roketatarlı eylemde, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ve 2 koruma polisi ile birlikte 5 kişi yaralandı.

 Mardin’in Derik ilçesinde yer alan Kaymakamlık binasına bugün öğlen saatlerinde roketatarlı eylemde bulunuldu. Eylem saat tam 12.10’da gerçekleşti.  Derik Belediyesi’ne  geçtiğimiz Eylül ayında kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün hedef alındığı eylemde, makam odasına isabet eden roketin patlaması sonucu ilk belirlemelere göre, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ve 2 koruma polisinin yanı sıra 2 kişi yaralandı.

Eylemin ardından Kaymakamlık binası çevresinde kısa süreli çatışma da yaşandı. Çatışmanın son bulmasının ardından bölgeye çok sayıda polis ve asker ile birlikte ambulanslar sevk edildi. Yaralılar bindirildikleri ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

Muhammet Fatih Safitürk’ ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi.

Eylemde yaralanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ise Amed’e sevk edildi. Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilen Kaymakam Safitürk’ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara’ya naklinin planlandığı öğrenildi.

Derik ilçe merkezi ve çevresinde ise tüm yollar kapatılarak operasyon başlatıldı.(ANF)