Anasayfa , Haberler , Sakine, Fidan ve Leyla Frankturt’ta Anıldı

Sakine, Fidan ve Leyla Frankturt’ta Anıldı

FRANKFURT|05.01.2022| Almanya’nın Frankfurt şehrinde dokuz yıl önce Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez bir miting ile anıldı. Fransız Konsolosluğu önünde gerçekleşen mitingde faşist Türk devleti ve emperyalist güçlerin işbirliği sonucu öldürülen üç kürt kadını unutulmadığı vurgulandı.

Women Defend Rojava adına yapılan konuşmada davanın kapatılmaması için mücadelenin devam ettiği söylendi. KCD-E (Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi) adına yapılan konuşmada katledilen üç kadın anılırken, aynı zamanda Türk devletinin kürt bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar teşhir edildi.

Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu Avrupa Kadın Dayanışması adına yapılan konuşmada, hem Sakine ve yoldaşları hem de 15 Ocak 1919’da Alman burjuvazisi tarafından katledilen Rosa Luxemburg anıldı. Konuşmada bu saldırıların sorumlusu ve faili emperyalistlerin olduğu ve buna karşı başta kadınlar olmak üzere, tüm insanlığın mücadelesi daha da güçlenmesi gerektiği söylendi.

Fransız Konsolosluğu önüne sembolik olarak üç ayakkabı koyuldu ve bir çelenk asıldı. Eylem ‘Jin, Jiyan, Azadi – Sara, Rojbin, Ronahi’ sloganları ile sona erdi.