Anasayfa , Avrupa , „Sağ Gözü Kör“

„Sağ Gözü Kör“

Hannover|09.06.2017| Bilindiği üzere 24-28 Kasım 2016 tarihlerinde Faşist T.c ile aralıksız süren çatışmada Faşist T.c kolluk güçlerinin hava ve kara saldırıları sonucu destansı bir direniş geleneği yaratarak ölümsüzleşen 12 TKP/ML TİKKO gerillası için Avrupa’nın çeşitli yerlerinde anmalar gerçekleştirildi.Anmalardan biri de Hannover’de Hannover Partizan okurlarınca yapılmıştı.Yapılan anma esnasında ve sonrasında rahatsızlık duyanlar bunu çeşitli burjuva medya organlarına yansıtmıştı.

Elimize mail yolu ile ulaşan konuya dair yapılan açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz.

CDU’lu politikacı ne yapmak istiyor?

HAZ (Hannoversche Allgemeine Zeitung) gazetesinin 30.05.17 tarihli sayısında Türk devletinin (hava saldırısı da dahil) saldırılarıyla katledilen devrimcilerin anılması ile ilgili çıkan haber/yorum’dan anlıyoruz ki, AKP başkan yardımcısına referandum çalışması için verilmeyen izinin acısını hala hissediyor Bay Maximilian Oppelt.

Manipülatif bir şekilde kaleme alınan yazı da, derneğimizin belirli günler için ve uzun zamandır kullandığı, belediye‘ye ait yerin, yasadışı hiç bir etkinlik olmadığı belirgin olmasına rağmen engellenmesi özlemi dışa vuruyor.

Bir kısım üyemizin inisiyatifiyle gerçekleştirilen anma Belediyenin „sol gözü kör“ benzetmesi ile kriminalize edilmeye çalışılırken, NSU cinayeti ve tüm faşist örgütlenmelere karşı „sağ gözü kör“ hükümetlerinin sorumluluğunun gizlenme çabasını da içeriyor.

Derneğimizin kurumsal bir etkinliği olmamakla birlikte faşizme karşı mücadele de düşenleri anmanın meşru olmaktan öte bir görev olduğunu belirtmeliyiz.

Utangaçca gösterdiği AKP lobiciliğinin nedenini tam olarak bilmesekte, M. Oppelt‘e hatırlatmak isteriz ki Scholl kardeşleri, Stauffenberg’leri anmak ne kadar meşru ise faşist diktatörlüğün  Türkiye’li karşıtlarını anmak da o ölçüde meşrudur.

Hannover Kültürlerarası Gençlik Forumu