Anasayfa , Avrupa , Aralık Ayı Şehitleri, Zürich`te Anıldı!
Aralik.Zürich
Zürih, Aralik Ayi Sehitleri Anmasi

Aralık Ayı Şehitleri, Zürich`te Anıldı!

Aralık Ayı Şehitleri, Zürich`te Anıldı!
İsviçre Demokratik Güç Birliği`nin organizesi ile, Maraş, Roboski ve 19 Aralık Katliamlarında yaşamını yitirenler, Zürih`te anıldı. Dem-Kurd derneğinde gerçekleşen anmaya, Maraş, Roboski ve 19 Aralık katliamına tanıklık edenler, panelist olarak katıldılar.
Katliamların gerçekleştirilmesinin, tarihsel ve güncel nedenlerinin ve sonuçlarının ortaya konulduğu ve güncel olarak, her açıdan çıkarılması gereken derslerin ortaya konulduğu panel, ilgi ile denlendi.
T.Kürdistanı`nda, Faşist TC`nin uyguladığı vahşi katliamlar ve sindirme-teslim alma operasyonlarına karşı, direnen ve bedel ödemekten çekinmeyen, başeğmez Kurt halkının direnişinin selamlandığı ve Faşist TC`nin lanetlendiği panelde, her üç katılımcı da, faşizme karşı, devrimci-yurtsever ve komünist güçlerin birlikte hareket etmesi ve mücadelesinin önemine vurgu yapmışlardır.
Yaşanan katliamların, faşist devlet geleneğinin sonuçları olduğunu vurgulayan konuşmacılar, sorunların kaynağının aynı yer olduğunu ve mücadelede hedeflerinin de bu anlamda aynı faşist sistem ve devlet yapılanması olduğunu vurguladılar.Katliamların engellenmesi için, faşizme karşı ortak mücadelenin büyütülmesi gerektiği belirtildi.
Soru-cevap ve bireysel söz alan konuşmacıların konuşmalarıyla sonlanan panel, planlandığı sürede sonlandırılmış ve oldukça olumlu sonuçlanmıştır.

AHM-İsviçreIMG_3959