Anasayfa , Avrupa , 25.düzenlenecek olan YDG (Yeni Demokratik Gençlik ) festivalinin tüm hazırlıkları tamamlandı

25.düzenlenecek olan YDG (Yeni Demokratik Gençlik ) festivalinin tüm hazırlıkları tamamlandı

posterson11FRANKFURT- 25.düzenlenecek olan YDG (Yeni Demokratik Gençlik ) festivalinin tüm hazırlıkları tamamlandı.YDG Festival Komitesinin yaptığı açıklamaya göre, Müzik,Halk oyunları,Tiyatro dallarında yarışacak 25 civarında başvurunun yapıldığını,Cumartesi- bugün  saat 11.00 de başlayacak festivalin akşam geç saatlere kadar süreceği belirtildi.

Ermeni Soykırımın 100. yılında katledilenlere atfedilen festivalde Suruç ve Ankara`da  devlet destekli IŞiD terörü  sonucu katledilenler için de, Özel Jüri ödülleri verileceği açıklandı.

25 yıldan beridir gelenekselleşmiş bir hal alan ve Avrupa`da dernekler bünyesinde kültürel ve sanatsal çalışmalar yürüten yeteneklerin, her yıl YDG tarafından düzenlenen Kültür Sanat festivallerinde yeteneklerini sunarak kitleyle paylaşması geleneği bu yılda, Frankfurt am Main -Schelmenburgplatz 2, adresindeki salonda gerçekleştirilecek.

YDG Kültür Sanat Festivalinin Müzik Dalındaki Jüri üyeleri arasında Pınar Aydınlar gibi tanınmış halk sanatçılarıda bulunmakta.

İtalyan Müzik grubu Kalamu,Umuda Haykırış `ın  da sahne alacağı ve ve Ermenice ezgilerin seslendirileceği festival ile,Frankfurt kenti yarın, Halk kültürünün çeşitli dallarda gençler tarafından sergilendiği güzel bir etkinliğe sahne olacak.ATİK,Yeni Kadın, YDG yarın gerçekleşecek festivale tüm Göçmen kadın/ erkek gençleri ve emekçileri katılmaya çağırdı.