Anasayfa , ATİK , Avrupalı İşçilerden Kobanêlilere Yardım

Avrupalı İşçilerden Kobanêlilere Yardım

atik_basın_açıklaması_2URFA | 08-11-2014 | Suruç’ta temaslarını sürdüren Avusturya ve Almanya’dan gelen sendikacı ve politikacılardan oluşan heyet, topladıkları 34 bin 500 Euro’yu Rojava ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teslim etti. Yardım kampanyalarının devam edeceğini söyleyen ATİK Genel Sekreteri Süleyman Gürcan, zaferin yakın olduğuna dikkat çekerek, “Hep birlikte Kobanê’ye giderek devrim halayını çekeceğiz” dedi.

DAİŞ çetelerine karşı 55 gündür direnen Kobanê halkına destek amacıyla Urfa’nın Suruç ilçesine gelen Avrupalı sendikalar ve partilerden oluşan heyet temaslarını sürdürüyor. Dün DBP, çadırları ve sınır köyleri ziyaret eden Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Devrimci Demokrat Sendikalar Birliği (DDSB), Avusturya Türkiyeli İşçi Gençlik Federasyonu (ATİGF), Deri-İş ve Partizan üyelerinin yanı sıra Hamburg Yeşiller Partisi Parlamenteri Filiz Demirel, Sosyal Demokrat Partisi Hamburg Eyalet Parlamenteri Ali Şimşek ile Karakoçan Belediyesi Eşbaşkanı Burhan Kocaman’dan oluşan heyet, bugün de Suruç Belediyesi’ni ziyaret etti.

‘ROJAVA DEVRİMİ’Nİ BOĞMAK İSTEDİLER’

Heyet, ziyaretin ardından belediye binası önünde iki günlük temaslarına dair açıklama yaptı. ATİK Genel Sekreteri Süleyman Gürcan yaptığı açıklamada, Rojava Devrimi’nin önemine dikkat çekti. Rojava Devrimi’nin ardından direnişin bir çiçek gibi açtığını söyleyen Gürcan, “Ezilen, hor görülen ve ötekileştiren mezheplerin, kültürlerin ve ulusların bir arada yaşayabileceği bir sistem ortaya çıktı. Bu sistemi boğmaya ve parçalamaya çalışan Ortadoğu’daki gerici partiler ve başta Türk hükümeti olmak üzere diğer devletlerin saldırıları söz konusudur. Bunların başında ABD bulunuyor” dedi.

‘KAMPANYAMIZ DEVAM EDECEK’

Rojavalılar için Avrupa’da yürüttükleri yardım kampanyasına dikkat çeken ve daha önce Şırnak’ın Silopi ilçesine yerleşen Şengalliler için 25 bin Euro yardım yaptıklarını dile getiren Gürcan, Kobanêliler için de 34 bin 500 Euro yardım getirdiklerini belirtti. Kendileriyle getirdikleri yardımı Rojava ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teslim ettiklerini kaydeden Gürcan, Rojava Devrimi zaferle sonuçlanana kadar kampanyalarını sürdüreceklerini söyledi. Kobanê direnişinin destekçisi değil öznesi olduklarının altını çizen Gürcan, zaferin yakın olduğuna dikkat çekerek, “Hep birlikte Kobanê’ye giderek devrim halayını çekeceğiz” dedi.