Anasayfa , Haberler , “Şaban’la Recep’in aşkı”nda ilk duruşma: “Esas nefret şikayetçidedir”

“Şaban’la Recep’in aşkı”nda ilk duruşma: “Esas nefret şikayetçidedir”

jpg

Onur Yürüyüşü’nde “Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz” pankartı açan LGBTİ Kolektif’liler hakim karşısına çıktı, pankartlarının hakaret içeriği taşımadığını belirtip “Halkı esas kin ve nefrete sürükleyen dosyanın şikayetçileridir” dedi.

13. İstanbul Onur Yürüyüşü’nde “Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz” pankartını taşıyan LGBTİ Kolektif’ten üç kişiye “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bianet’in haberine göre; duruşmada ifade veren iki kişi suçlamaları kabul etmedi. Yargılanan LGBTİ Kolektif üyelerinin avukatı Fırat Söyle, iddia edilen suç yönünden bilirkişi raporu alınmasını istedi.

Mahkeme ise duruşmaya gelmeyen üçüncü kişinin zorla getirilmesine, şikayetçinin katılma talebinin ve bilirkişi raporu talebinin reddine karar verip davayı 27 Aralık’a erteledi.

“Halkı esas kin ve nefrete sürükleyen şikayetçidir”

LGBTİ Kolektif üyeleri savunmalarında barışçıl niyetle katıldıkları yürüyüşe polis saldırısının yaşandığını, saldırıya karşın da barışçıl eylemlerinde ısrarcı olduklarını belirtti. Pankartın hakaret içeriği taşımadığını ifade eden LGBTİ Kolektif’liler şöyle dedi:

Pankartın içeriğinin dini değerlere hakaret içerdiğini düşünmüyorum. Aksine tamamen barışçıl hazırlandığını düşünüyorum. Pankartta iki tane ayın aşkından bahsediliyor, bu nedenle hakaret yok.

Halkı kin ve nefrete sürükleme veya bir kısmını aşağılama suçunu esas işleyenin dosyanın şikayetçisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü dosyada geçen ifadelerde şikayetçiler LGBTİ bireylerden duydukları rahatsızlıkları ve her sene barışçıl şekilde düzenlenen Onur Yürüyüşlerinin kendilerini ‘hiddet ve asabiyete’ sürüklediklerini belirtmişler.