Home , Haberler , Dersim'de 7 Gerilla Şehit Düştü, 3 Günlük Yas İlan Edildi

Dersim'de 7 Gerilla Şehit Düştü, 3 Günlük Yas İlan Edildi

DERSİM | 28 – 04 – 2011 | Dersim`de 2 günden beri devlet güçleri ile HPG arasındaki çatışmalarda 7 HPG gerillasının yaşamını yitirmesi haberi üzerine BDP İl Örgütü 3 günlük yas ilan etti.

Dersim`in Pülümür Hasangazi kırsalında meydana gelen çatışmalar hala devam ederken, Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun Dersim Bağımsız Milletvekili Adayı Ferhat Tunç ve Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin’in yanısıra birçok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce insane Demokratik Çözüm Çadırı önünde biraraya gelerek operasyonları protesto etti.

Devlet yetkililerini Kürt sorununun insan öldürmekle çözülmeyeceğini anlamamakla suçlayan Ferhat Tunç „Bu halkın evlatlarını öldürerek, bu sorunu çözebildiniz mi? Öldürmekle başarılı olabildiniz mi? Kürt halkı 30 yıl öncesinden daha güçle alanlardadır. Şiddetle bu sorunu çözemezsiniz. Bu halk evlatlarını, şehitlerini bağrına basacaktır. Dağlara sığınan gençlerimiz, çocuklarımızın tek talebi sorunun demokratik yöntemlerle çözüme kavuşmasıdır. Devlete sesleniyorum; barış taleplerimize karşı neden tanklarınızla, toplarınızla, uçaklarınızla çocuklarımızın üzerine gidiyorsunuz? Çözebildiniz mi bu sorunu? Acımız büyük, bu topraklarda her yitirdiğimiz bir evladımız için ağlıyoruz. 7 genç vuruluyor, yarın bu 7 gencin aileleri tarafından cenazeleri alındığında bu halkın acısına bir daha tanık olacaksınız.“ şeklinde konuştu.

Pülümür`e Bomba Yağıyor

2 günden buyana devam eden çatışmalarda devlet güçleri kobra helikopterler eşliğinde Pülümür kırsalını bombalamaya aralıksız olarak devam ediyor.

Devlet yetkililerince 7 gerillanın yaşamını yitirdiğinin belirtildiği habere göre,  gerilla cenazeleri Malatya Adli Tıp Kurumu`nda tutulmakta.