Home , Avrupa , ATİK Gençlik ve Tatil Kampında Açılış Şöleni

ATİK Gençlik ve Tatil Kampında Açılış Şöleni

ROSES |30.07.2017| ATİK Gençlik ve Tatil kampının 6. gününde kültürel sunum ve oyunlar ile bir şölen gerçekleştirildi.

Paylaşımın ve yoldaşlığın ön saflarda olduğu ATİK Gençlik ve Tatil kampı bu sene İspanya’nın Roses kasabasında gerçekleşmekte. Castell Mar kamp alanında bulunan 100’den fazla katılımcının görev dağılımı ve nöbet çizelgelerinde kolektivizmi işlettiği görülmekte.

Kampın 6. gününde kampta yürütülen sosyal ve kültürel aktivitelerin sunumu ile bir şölen gerçekleştirildi. Şölen saat 20 civarında çocuklar ile birlikte gerçekleştirilen oyunlar ile başladı. Dans içerikli oyunların yanı sıra ‘’çuval atlama’’ ve ‘’ağızda kaşıkla yumurta taşıma’’ gibi oyunlar ile çocuklar birşeyler sunabilmenin mutluluğunu yaşadılar. Kampa uzun zamandır emek harcayan, 50. Sırada ve 100. Sırada katılan kişilere ödüller verildi. Ayrıca Yeni Özgür Politika muhabiri Osman Oğuz ve Ressam Şükrü Hocayada öedülleri verildi.

Çocukların ardından günlerdir çalışma alan Kadınlar Korosu sahne aldı. Ardından sahne alan Hozan Qamber kürtçe ve türkçe ezgileri ile beğeni topladı. Grup Umuda Haykırış kavga marşları ve türkülerle katılımcıları coştururken halaya duruldu. Halayların ardından şölen yaklaşık 24’de son buldu.