Home , Avrupa , Rojava Komutanı Nubar Ozanyan Stuttgart’ta anıldı

Rojava Komutanı Nubar Ozanyan Stuttgart’ta anıldı

STUTTGART |21.08.2017| Rojava’da emperyalistlerin beslemesi faşist DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada ölümsüzler kervanına katılan komutan Nubar OZANYAN Stuttgart’ta kitlesel bir katılım ile anıldı.

14 Ağustos’ta ölümsüzleşmesinin ardından Almanya Güney Bölgesi Partizan bir çağrı yaparak TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı Nubar OZANYAN’ı anacağını duyurdu. 20 Ağustos pazar günü 130 civarında bir kitle ile anmaya başlandı. Başta Nubar OZANYAN olmak üzere, daha yakın bir zamanda ölümsüzleşen MKP (Maoist Komünist Partisi) önder, kadro ve militanlarından olan Yılmaz Kes, Sevda Serinyel, Mahir Özgül ve Dersim Hozat’ta kaldıkları evin kuşatılmasına direnişle cevap veren iki MKP gerillası ve mücadelede ölümsüzleşenler için saygı duruşuna geçildi.

İlk olarak TKP/ML Örgütlenme Komitesi’nin bildirisi okundu. Sonra devrimci sanatçı Onur Olgun sahne aldı. Onur Olgun’un söylediği türküler katılımcılarda derin bir duygu yoğunluğu yarattı. Ardından TKP/ML Ortadoğu Komitesinin bildirisi okundu. Hazırlanan Sinevizyonun gösterimi ardından dost devrimci örgütlerin açıklamaları oldu. Sırası ile MLPD (Almanya Marksist Leninist Partisi), MKP, MLKP ve Halk cephesi adına temsilciler konuşmalarını yaptılar. Canlı tanıyanların anlatımı ile kitle, ölümsüzleşen Nubar OZANYAN’ın devrim ve partisi için büyük bir komünisti kaybetmenin derin acısını yaşadı. Büyük bir komünist ve devrim hamalı olan Ozanyan’ın kayıbından duydugu üzüntüyü anlatan sanatçı Devrim Kavallı; “Onu anarken, onun için ermenice ezgiler söylemenin gururunu yaşıyorum!“ dedi. Sanatçı Devrim Kavallı’nın seslendirdiği iki ermenice ağıt ile anma son buldu.