Home , Haberler , Rojava ile dayanışmak icin, Ceylanpınar’da gece boyunca direniş

Rojava ile dayanışmak icin, Ceylanpınar’da gece boyunca direniş

etha-20130806-serekaniye-gece-00_extURFA |06-08-2013 | Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Rojava ile dayanışma kapsamında düzenlenen etkinliklerde çadır nöbeti tutan halk, polisin tüm baskı ve saldırılarına rağmen eylemini bütün gece sürdürdü. Yürüyüşe yapılan saldırıdan sonra kurulan çadırı söken, illerden gelen halkın önüne barikatlar kurup, gaz bombalı saldırılarda bulunan polisler, dün gece de oturma eyleminin yapıldığı Üç Fidan Parkı’nı kuşattı.

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Nursel Aydoğan, Ayla Akat Ata, Hüsamettin Zenderlioğlu, Erol Dora, İbrahim Binici’nin de oturduğu parkın kapılarının önüne barikat kuran polisler, halkın parka girişini yasakladı. Kapının önünde içeri girmek için biriken gençlere, polis TOMA ve gaz bombaları ile saldırdı. Polisler ile gençler arasında gece yarısına kadar çatışma yaşandı. Gece yarısına kadar süren kuşatma kaldırıldıktan sonra parktaki yüzlerce kişi gecenin geç saatlerine kadar Ferhat Tunç’un söylediği şarkıları dinledi.

VİRANŞEHİR’DE GECE BOYU ÇATIŞMA

Viranşehir’den Ceylanpınar’a gidemeyen çok sayıda genç de Şırnak Mahallesi’nde bir araya gelerek eylem yaptı. Gece saat 23.00 sıralarında Şırnak Mahallesi Diyarbakır yolu üzerinde bir araya gelen çok sayıda genç, yolu trafiğe kapatarak KCK Genel Başkanı Abdullah Öcalan, PKK ve YPG lehine sloganlar attı. Gece geç saatlere kadar süren eylemde polisler gaz bombaları ile gençlere saldırdı. Taş ve molotofkokteylileri ile polisle çatışan gençler, daha sonra ara sokaklara dağılarak eyleme son verdi.

Öte yandan dün sabah saatlerinde Batman ve Diyarbakır’dan yola çıkan, polisin tüm engellemelerine rağmen bir saatlik yolu yaklaşık 8 saatte gelen kitle, Viranşehir çıkışında bir kez daha durduruldu. Bunun üzerine yüzlerce kişi burada nöbet eylemi başlattı.

Eylem devam ettiği sırada polisler provokasyon yaratmak istedi. Çevik kuvvet polislerinin „Ne mutlu Türküm diyene“ diyerek yaratmak istediği provokasyon BDP’lilerin araya girmesiyle büyümeden önlenirken, halk uzun süre sloganlarla tepkisini dile getirdi. Diyarbakır ve Batman grubu nöbeti, bugün Çukurova grubuna devredecek.(etkinhaberajansi)